Görüş Bildir
Haberler
Sıradan Bir Gününüzü Olağanüstü Hale Getirecek 10 Keyifli Aktivite

etiket Sıradan Bir Gününüzü Olağanüstü Hale Getirecek 10 Keyifli Aktivite

Selluka
01.04.2024 - 14:31

Her günün bir önceki günün geri dönüşü olduğunu hiç hissettiniz mi? Bunun nedeni, büyüdükçe birçoğumuzun doğuştan gelen oyunbazlığımızla bağlantımızı kaybetmesi ve eğlencenin hayatın önemli bir parçası olmadığı fikrine kapılmamız...

Peki bu rutinleri farklı ve eğlenceli hale getirecek aktiviteler neler? 

Hazırsan başlayalım! 😊

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düzenlemeyi eğlenceli hale getirin.

Hayatınızı ne kadar çok dikkat dağıtıcı şey karıştırırsa, rutininize eğlence eklemek de o kadar zor olacaktır. Masanızı dağınıklıktan temizleyin ve hiçbir amaca hizmet etmeyen gereksiz görevleri ortadan kaldırın. Araştırmaya göre, alanımız darmadağın olduğunda beynimiz görsel düzensizliğe olumsuz tepki verme eğiliminde oluyor. Bilişsel kaynaklar tükenir ve odaklanma yeteneğimizi azaltır.

Biraz müzik açın ve bu görevi eğlenceli bir aktiviteye dönüştürün!

2. Dilediğinizce gülün.

Eğer bir korku içinde uyanırsak, kendimizi üzerinden atılması zor bir ruh halinin içinde bulmamız kolaydır. Güne gazetenizdeki komik çizgi romanları okuyarak veya YouTube'da yüzünüzü gülümsetecek kısa bir video izleyerek başlayın.

3. Sabah rutininizi değiştirin.

Sabah rutininizi değiştirerek hayatınıza güzel bir çeşitlilik katın. Kahvaltıyı genellikle masada mı yersiniz? Kahvaltınızı verandaya götürün ve kuşların şarkısını dinleyin. Gününüze genellikle spor salonunda egzersiz yaparak mı başlıyorsunuz? Doğa parkurunda veya parkurda sprint koşarak antrenmanınızı açık havada yapın.

4. Kimse izlemiyormuş gibi dans edin!

Hareket, 0 $ karşılığında istediğiniz zaman keyif alabileceğiniz harika bir aktivitedir. En sevdiğiniz 80'ler şarkısını dinleyin ve oturma odanızda dans edin. Kendini aptal gibi hissedebilirsin ama bunu deneyip bana eğlenceli olmadığını söylemeye cesaret edebilirsin.

5. Duşta şarkı söyleyin!

Kendini anında daha iyi hissetmek istiyorsan, sabah duşu sırasında en sevdiğin Broadway müzikalinden bir şarkıyı söyle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnsanları izlemeye gidin.

İnsanların televizyona neden bu kadar ilgi duyduğunu sık sık merak ediyorum çünkü gerçek hayatı çok daha büyüleyici buluyorum. Öğle yemeğini topla ve şehir merkezindeki bir banka götür. Kalabalık şehir yaşamının gelişimini izleyin ve yalnız olmadığınız için mutlu olun.

7. Bir konuşma başlatın.

Yabancılarla konuşmak korkutucu olabilir ama çok tatmin edicidir. Size kahve servisi yapan kadınla, markette karşınızdaki ailenizle ya da biraz utangaç görünen yeni bir iş arkadaşınızla sohbet edin.

8. Aptalca bir şey yapın.

Parka gidin ve kimse izlemiyormuş gibi mutlu bir şekilde atlayın. Kalabalık bir alışveriş merkezinde sırtüstü uzanın, birinin gelip bir sorun olup olmadığını görmesini bekleyin ve şöyle açıklayın: 'Ben iyiyim; Bir anlığına dinlenmek istedim.' Bu kulağa ne kadar saçma gelse de anlamlıdır çünkü güven oluşturmanıza yardımcı olacaktır (artı, yüzlerindeki ifade paha biçilemez!).

9. Doğanın seslerini dinleyin.

Dışarı çıkın ve cırcır böceklerinin cıvıltısını, kuşların şarkısını ve esen rüzgarı dinleyin. Sıkıca odaklanın ve fark edemeyecek kadar meşgul olduğunuz güzel doğa seslerine hayran kalın.

10. Bir kulübe katılın.

Yeni bir anne misiniz, evcil hayvan aşığı mısınız, oyun meraklısı mısınız yoksa sanatçı mısınız? Eğer öyleyse, sizin gibi, hayatlarında olmanızdan çok mutlu olacak bir insan kulübü olduğunu neredeyse garanti edebilirim. Yetişkinlikte bile topluluk bulmanın önemi vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın