Görüş Bildir
Haberler
Sınırda Bekleyen Filistinli Mülteci Ahmed'in Kedi ve Köpeğine Hayvanseverler Sahip Çıktı

etiket Sınırda Bekleyen Filistinli Mülteci Ahmed'in Kedi ve Köpeğine Hayvanseverler Sahip Çıktı

İpsala Sınır Kapısı'nda köpeği ve kedisiyle birlikte Avrupa'ya geçme umuduyla bekleyen Filistinli mülteci Ahmed'e hayvanseverler destek çıktı. Sofi ve Şekip adındaki hayvanlar, İstanbul’a getirildi. Daha sonra Ahmed'in geçebildiği ülkeye gönderilecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10 yıldır Türkiye'de yaşayan Filistinli Ahmed Hacali, Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mülteciler için sınır kontrolünü kaldırılmasıyla Edirne'ye, sınır kapısına gelen binlerce kişiden biri.

Türkiye’de mültecilere yönelik önyargının artması ve iş imkânlarının daralmasıyla özellikle son dört yılda zor zamanlar geçiren Ahmed, birkaç ay önce Yunanistan’a geçen eşinin yanına gitmek istiyor. 

Ancak Ahmet yalnız değildi. Sınıra 'ailesinin' iki ferdi ile gelmişti. Yunanistan'a geçme umuduyla sınır kapısında kedisi ve köpeğiyle bekleyen Ahmed, AFP fotomuhabiri Ozan Köse tarafından fotoğraflanınca tanınır oldu.

Filistinli Ahmed, Ozan Köse'nin kamerasına Sofi ve Şekip adını verdiği kedi ve köpeğini asla bırakmayacağını söylemişti 🎥

Ancak bilmediği bir detay vardı. Kendisi geçebilse bile hayvanlarının akıbetinin çok kötü bitebileceği ihtimali… 

Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer'in aktardığı bilgiye göre, kötü ihtimali yepyeni bir hikâyeye dönüştüren ise İstanbul merkezli iki önemli kurum oldu: Hayvan severlere, sokak hayvanları ile ilgili aradıkları her türlü desteği sunan Kirikkuyruk.com ile yine sokak hayvanları yararına projeler üreten Karabaş Derneği. 

Karabaş Derneği aynı zamanda yıllardır, yurt dışına hayvan sahiplendirmesi yapan bir kurum. Dolayısıyla bir hayvanın ülke değiştirmesi durumunda izlenecek prosedüre ve gereken evraka hâkimler.

"Şekip ve Sofi’nin hiçbir şansı yoktu"

"Şekip ve Sofi’nin hiçbir şansı yoktu"

Soldan sağa: Karabaş Derneği Başkanı Tolga Akyıldız (en sağda), Sofi ve Şekip'in sahibi Ahmed ile birlikte 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yasal olmayan yollarla başka bir ülkeye taşınan evcil hayvanlara ne olduğunu ise Karabaş Derneği Başkanı Tolga Akyıldız, şöyle açıklıyor: 

'Kişi bir şekilde sınırı geçse bile, eğer karşı tarafta yakalanırsa bir kampa yerleştirilebilir. Ancak hayvanların kuduz aşısı gibi evrakı olmadığında genelde uyutuyorlar, öldürüyorlar. Dolayısıyla Şekip ve Sofi’nin hiçbir şansı yoktu.'

"Çok üzüldü ama hayvanları düşündüğü için kabul etmek zorunda kaldı"

"Çok üzüldü ama hayvanları düşündüğü için kabul etmek zorunda kaldı"

Akyıldız, öncelikle Kirikkuyruk.com’un yardımıyla Ahmed’in telefonuna ulaştıklarını söyledi. 

Akyıldız’ın aktardıklarına göre telefonunun bataryası dayanmayan, WhatsApp imkânı olmayan Ahmed’e binbir güçlükle ulaşıldıktan sonraki süreç şöyle gelişti: 

'Kendisini aradık ve hayvanları geçiremeyeceğini, geçmeleri durumunda sonlarının kötü olabileceğini anlattım. Çok ağladı.  Biz ona ‘Siz hangi ülkeye gidiyorsanız gidin. Yerleşin. Biz, Karabaş Derneği olarak bu hayvanlara sponsor olalım. Tüm bakımlarını, barınmalarını sağlayalım. Sağlık sorunları varsa onları halledelim ve Avrupa’ya çıkabilmeleri için gerekli evrakı toplayalım. Maddi, manevi her türlü ihtiyacı biz karşılayalım’ dedik. Çok üzüldü ama hayvanları düşündüğü için kabul etmek zorunda kaldı.'

Hayvanlar İstanbul'a döndü

Hayvanlar İstanbul'a döndü

Bunun üzerine İstanbul’dan çıkan Akyıldız, Ahmed ile tampon bölgede buluştu. 

Hayvanları alan Akyıldız, tekrar İstanbul’a dönerken, gözyaşlarıyla ailesinden ayrılan Ahmed için, sınırda bekleme ve Yunanistan’daki eşiyle buluşup Hollanda’ya gidebilme hayali devam ediyor…

Tolga Akyıldız, Sofi ve Şekip’in bugün tam muayeneden geçeceğini söyledi ve ekledi: 

'Ahmed ve eşi, ‘Biz bu hayvanları alıyoruz’ diyene kadar, hayvanlar bizim kontrolümüzde…'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
478
211
86
11
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

biz sokaktakileri alıp bakıyoruz sözde gariban suriyelinin kedisi de köpeği de cins. çok ilginç :)

afetiazam

Sahibinden ayrılmalarına çok üzüldüm ama doğrusu bu maalesef. Ben bir gün ayrı kaldığımda bile kahroluyorum. Umarım en yakın sürede kavuşurlar.

Pasif Kullanıcı

insanlara sahip çıkan yok

Sıradan Biri

Onlar ülkesine sahip çıksalardı.