Görüş Bildir
Haberler
Sinemanın Emektarı Memduh Ün İçin İstanbul'da Tören Düzenlendi

Sinemanın Emektarı Memduh Ün İçin İstanbul'da Tören Düzenlendi

Batuhan
19.10.2015 - 14:39 Son Güncelleme: 19.10.2015 - 17:04

Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk sinemasına damga vuran yönetmen Memduh Ün (95) için İstanbul’da tören düzenlendi. Törene katılan ünlü isimler, Memduh Ün’ün, Türk sinemasının temel taşlarından biri olduğunu dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: @Akif_Hamzacebi 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde düzenlenen törene; CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Memduh Ün’ün Türk bayrağına sarılı tabutu önünde sevenleri bir süre saygı nöbeti tuttu. Ün’ün 56 yıllık hayat arkadaşı Fatma Girik, taziyeleri kabul etti. Fatma Girik, “Hastane sürecinde onu çok teselli etmeye çalıştım. Ama hiçbiri ona yar olmadı.” diyerek göz yaşlarına hakim olamadı. Konuşmakta güçlük çeken Girik, 12 aydır hastanede olduklarını ve hiçbir gün aksatmadan bu süreçte Ün’ün yanında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sami Şekeroğlu da, Memduh Ün’ün Türk sinemasına önemli emeği olduğunu belirtti.

Sanatçı Hülya Koçyiğit ise, Memduh Ün’ün saygın, dürüst, hak yemeyen ve çalışanın hakkını veren biri olduğunu dile getirdi.

Cüneyt Arkın da, Memduh Ün’ü Türk sinemasını var eden bir kuşağın temsilcisi olarak niteledi. Arkın, Ün ve Fatma Girik’in dünyanın en iyi aşkını yaşadıklarını söyledi.

Fotoğraf: @M_Sarigul 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Törene katılan ünlü isimlerinde Orhan Gencebay ise, Memduh Ün’ün Türk sinemasının temel taşlarından ve sinemaya emek veren biri olduğunu ifade etti. Gencebay, Fatma Girik’le geçirdikleri 56 yılık evliliğin de takdire değer bir diğer husus olduğuna vurgu yaptı.

CENAZE, YARIN BODRUM’DA DEFNEDİLECEK

Konuşmalardan sonra Ün’ün hayatını anlatan sinevizyon sunumu yapıldı. Daha sonra salondan alınan Ün’ün tabutu, cenaze aracına konuldu. Mamduh Ün’ün cenazesi, yarın Bodrum Merkez Adliye Camii’inde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Memduh Ün, önceki gün akciğerinde sıvı birikmesi ve yüksek tansiyon nedeniyle Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. 14 Mart 1920’de Kasımpaşa’da dünyaya gelen Ün, farklı kulüplerde top koşturdu. Aynı zamanda hem oyuncu, yapımcı ve senarist olan Ün, 1947-2005 yılları arasında yapımcı olarak 124, yönetmen olarak 72, oyuncu olarak ise 48 filme imza attı.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın