Görüş Bildir
Haberler
Sinemanın Altın Yılı Olan 1994'te Yayınlanan, Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Yapımlar

Sinemanın Altın Yılı Olan 1994'te Yayınlanan, Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Yapımlar

addictedmovie
30.11.2019 - 07:30 Son Güncelleme: 22.03.2022 - 13:47

Sinemada ‘94 yılı diye bir gerçek var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

En İyi 10 Film

Üç Renk: Beyaz (1994) Trois Couleurs: Blanc

Üç Renk: Beyaz (1994) Trois Couleurs: Blanc

IMDb: 7.7

Her hareketin bulacağı bir karşılık illa ki vardır. Her ne kadar işin içinde sevgi, aşk gibi kavramlar yer alsa da içgüdüsel tepkilerimiz çok farklı tezahür edebilir yeri geldiğinde. Polonyalı Karol, Paris’te yaşayan bir kuafördür. Evliliklerini cinsel açıdan doyurucu bulmayan karısının kendisinden ayrılmasının ardından, bir de kuaför salonunu ateşe vermesi, üstelik zavallı adamı kundakçı olarak gammazlaması bardağı taşırır. Memleketi Polonya’ya dönemeyecek kadar parasız ve duygusal olarak çökmüş olan Karol, hala sevdiği karısıyla durumu eşitlemek için fantastik bir plan yapar.

Clerks (1994)

Clerks (1994)

IMDb: 7.7

Patronu arayıp, tek çalışanı olduğu marketi pazar günü de açması gerektiğini söyleyene dek, Dante Hicks sıradan bir tatil günü planlamaktadır. Öğlen 2’de arkadaşlarıyla oynayacağı hockey maçı tehlikeye girmiş ve kız arkadaşı tarafından sürekli okula dönmesi için beyni bulandırılırken şimdi de eski kız arkadaşı Caitlin’in evleneceği haberi yayılır...

Chungking Express (1994)

Chungking Express (1994)

IMDb: 8.1

Uzak Doğu sinemasının en akılda kalan yapıtlarından biri olan film iki farklı kırık kalpli insanın içine düştüğü benzer çıkmazları, hem dokunaklı hem de eğlenceli bir üslupla anlatır. İlk yarısında sevgilisinden ayrılan ve bu ayrılığın üstesinden gelemeyen bir polis memuru olan Cop 223 (He Zhiwu)’ün dramını izlerken, ikinci yarıda da benzer bir şekilde sevgilisinden ayrılan ve benzer bir bunalımlı ruh haliyle bu ayrılığın üstesinden gelmeye çalışan bir diğer polisin, Cop 663’ün hikayesine tanık oluruz. Bu benzer hikayeler dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde, mucizevi bir şekilde ortak noktalarda kesişir.

Üç Renk: Kırmızı (1994) Trois Couleurs: Rouge

Üç Renk: Kırmızı (1994) Trois Couleurs: Rouge

IMDb: 8.1

Valentine, emekli ve kendisine oranla oldukça yaşlı bir yargıçla kurduğu bir ilişkinin akabinde kendi hayatının en büyük fırtınasını yaratır. Bir gün, ihtiyar adamın komşularının telefonlarını dinlemek gibi oldukça tuhaf bir psikolojik sorundan muzdarip olduğunu fark eder. Artık bu ilişkinin normal bir raya oturmak gibi bir ihtimali yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Huo zhe (1994)

Huo zhe (1994)

IMDb: 8.3

Kumar bağımlısı olan Fugui her şeyini bu uğurda kaybeder. Karısı Jiazhen ile her şeyin yolunda gittiği bir düzene sahipken sefalet dolu bir hayata adım atarlar. Filmde ailenin yaşadığı büyük dönüşüm, Çin'de meydana gelen olaylarla paralel olarak işlenirken ülkenin 40'lı yıllarından 70'lerine doğru tanık olduğu değişim de perdeye yansıtılır.

Aslan Kral (1994) The Lion King

Aslan Kral (1994) The Lion King

IMDb: 8.5

Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir...

Sevginin Gücü (1994) Léon

Sevginin Gücü (1994) Léon

IMDb: 8.5

Sevginin Gücü, masum bir kız ve bir katilin hikayesini anlatıyor. Onların birbirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Erkek duygusuzca öldürüyor. Zayıf noktasını sadece 12 yaşındaki bir kız biliyor.12 yaşında New York’ta yaşayan Mathilda, üvey ailesinin yanında sevimsiz bir yaşamı paylaşmaktadır. Babası, iki taraflı oynayan bozulmuş polis için uyuşturucu saklamaktadır. Mathilda’yı kaçıp gitmekten tek alıkoyan küçük erkek kardeşidir. Bir gün, tüm ailesinin katledeildiği zaman alışverişte olan Mathilda şans eseri hayatta kalır ve en çok ihtiyacı olduğu sırada Léon’un dairesine saklanarak kendini kurtarır.

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994)

IMDb: 8.8

Forrest Gump, düşük IQ sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

Ucuz Roman (1994) Pulp Fiction

Ucuz Roman (1994) Pulp Fiction

IMDb: 8.9

Ucuz Roman'da Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncudur. Öte yandan, iki kaşarlanmış gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir şekilde bir araya getirecek, yollarını kesiştirecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Esaretin Bedeli (1994) The Shawshank Redemption

Esaretin Bedeli (1994) The Shawshank Redemption

IMDb: 9.3

Esaretin Bedeli, Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatıyor. Andy Dufresne, genç ve başarılı bir bankerdir. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanır ve ömür boyu hapis cezası alır. Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkumları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır.

En İyi 5 Dizi

Due South (1994 – 1999)

Due South (1994 – 1999)

IMDb: 8.0

Due South, Paul Gross, Callum Keith Rennie ve David Marciano'nun oynadığı Kanada ve Amerika arasındaki kültür farkı üzerinde duran, em komik hem duygusal hem de ciddi bir polisiye dizi.

Kaygısızlar (1994 – 1998)

Kaygısızlar (1994 – 1998)

IMDb: 8.2

90'lı yıllara damgasını vurmuş bu diziyi hatırlamayan yoktur. Dizi, çapkın, soyadının hakkını veren, sayısını kendisinin bile bildiğinden şüphe edilesi bir adamın tası tarağı toplayıp İstanbul'a gelişini ve tertibi İsmail'in evine çöreklenişini konu ediniyor.

My So-Called Life (1994 – 1995)

My So-Called Life (1994 – 1995)

IMDb: 8.3

Birçok gençlik dizisi gibi My So Called Life da bir lisede geçiyor. Dizi, baş karakter olan Angela’nın büyük değişimler yaşadığı bir dönemle başlıyor ve bu süreç boyunca süresince onun ergenlik bunalımlarını, hayatla ilgili bakış açısını ve düşüncelerini konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Örümcek Adam -Spider-Man- (1994–1998)

Örümcek Adam -Spider-Man- (1994–1998)

IMDb: 8.3

Koca bir neslin Örümcek-Adam'ı sevmesindeki başlıca etkenlerden biri belki de The Animated Series. Sonuçsuz kalan finaliyle kalplerde buruk bir hatırası olan çizgi dizi, Örümcek'in neredeyse tüm önemli düşmanlarını barındıran, çizimleri harikulade olan bir yapım.

Friends (1994 – 2004)

Friends (1994 – 2004)

IMDb: 8.9

Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler... Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Müthiş bir mizah ile dostluk bağlarının içi içe geçtiği dizideki karakterler, 10 sezona yayılan hikaye boyunca izleyiciyle birlikte büyüyüp olgunlaşıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
52
13
12
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

90larda oyle yillar var ki, son 10yilda cikan filmlerin toplamindan daha fazla kult film cikarmis. o zamanlar orjinal yeni fikirler, farkli hikayeler, anlati... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Léon 😍

Pasif Kullanıcı

The Shawshank Redemption, izleyin izlettirin dostlar.

Utku Yıldırım

Nerden buluyosunuz böyle indie filmleri