Görüş Bildir
Haberler
'Silivri Soğuktur' Esprisi Tarih Oluyor!

'Silivri Soğuktur' Esprisi Tarih Oluyor!

Eray İspir
05.09.2022 - 17:07 Son Güncelleme: 05.09.2022 - 19:18

Sosyal medyada sıkça goygoy malzemesi olarak kullanılan Silivri Cezaevi'nin adı değiştirildi. Adalet Bakanlığı, Cezaevi’nin adının 'Marmara' olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de bilinen en büyük cezaevi olan Silivri Cezaevi'nin ismi değiştirildi. İstanbul Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ilçenin itibarına zarar verdiği gerekçesiyle Silivri Cezaevi'nin adının değiştirilmesi için Adalet Bakanlığı'na başvurması üzerine, cezaevinin yeni ismi Marmara Cezaevi oldu.

'İstanbul Batıkapısı' olarak değiştirilmesi istenmişti

'İstanbul Batıkapısı' olarak değiştirilmesi istenmişti

Yılmaz, dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti. 'İnsanlar üzerinde oluşmuş bu olumsuz algının, ilçemizin tanınması, çekim merkezi haline gelmesi ve gelişmesi açısından negatif bir etkisinin olduğu Silivri’de yaşayan herkesin ortak düşüncesidir. Hemşehrilerimizin ve değişik kurum ve STK’ların bu yöndeki düşünceleri değişik zaman ve yerlerde devlet görevlilerine, Bakanlarımıza tarafımızdan iletilmiş ve Silivri ilçemizin bu olumsuz algıdan kurtulması için cezaevin adının değiştirilmesi talep edilmiştir. Silivri kamu oyunun ortak bir talebi ve beklentisi olan Silivri Cezaevi’ni adının 'İstanbul Batıkapısı' olarak değiştirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.'

Cezaevinini adının değişmesi sosyal medyada gündem oldu👇

Cezaevinini adının değişmesi sosyal medyada gündem oldu👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
61
19
8
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

15 temmuz şehitler ve demokrası cezavi koysaydınız. neden eksik kaldı ki :)

luffys

gerçekten neredeyse alınlarına yapıştıracaklar o kadar sahte ki destanları!

Yönetici Bilal

Bizim için silivrideki cezaevi "Silivri Cezaevi"dir, birinci köprü "Boğaziçi Köprüsü"dür ve Ankarada 2 meydan vardır "Tandoğan meydanı ve Kızılay Meydanı"

Balkan Türkleri

Ülkede adalet olmadıktan sonra,insanlar düşüncelerini korkmadan açıklayamadığı zaman,pudra şekeri tüccarları yerine fikrini söyleyen muhalifler hapsedildiği ... Devamını Gör