Görüş Bildir
Haberler
Sık Sık Karşımıza Çıkan Bir Karakter Analizi: Yılan Dilli Sinsilerin 15 Özelliği

Sık Sık Karşımıza Çıkan Bir Karakter Analizi: Yılan Dilli Sinsilerin 15 Özelliği

Öykü Parlak
28.11.2017 - 12:51

Onlar her yerdeler. İşte, sokakta, sosyal yaşantınızda, hayatınızın her alanında varlar ve tüm insanlığa, hayatı zindan etmeye yemin ettiler. Kendinizi kollayın, düşmanınızı iyi tanıyın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gerçek fikrini asla dile getirmez.

Bir konu hakkında gerçek fikirlerini değil karşısındaki insanın duymak istediklerini söyler. Çünkü kimin ne zaman dost ya da düşman olacağını bilemez. Herkesi daima yakınında tutmalıdır.

2. Uykusunda bile planlar yapar.

Hayatındaki her şey planlıdır. Atacağı bir adımı günler öncesinden hesaplar. Sonuçlarını ölçüp tartar. Rüyaları da zihninin bir parçası olduğu için, uykusunda bile ince hesaplar, mini hinlikler düşünür.

3. Harekete geçmeden önce beş kere düşünür.

Yapacağı her hareketin, söyleyeceği her sözün nelere yol açabileceğini, kendisine nasıl döneceğini düşünür. Anlık heyecanla, anlık öfkeyle asla hareket etmez.

4. Size olan hislerini asla bilemezsiniz. Sizi çok seviyor da olabilir, uykunuzda sizi boğmak istiyor da olabilir.

Bu yüzden hayatınızda onu asla konumlandıramazsınız. İyi bir insan mı kötü bir insan mı, sizi görünce mutlu mu oluyor yüzü mü düşüyor, konuşmanızdan hoşlanıyor mu yoksa sesinizi duyunca tüyleri diken diken mi oluyor? Bunları asla ama asla bilemezsiniz.

5. Kendisine fayda getirmeyecek hiçbir şey için emek harcamaz.

Eğer bir eylemden çıkarı yoksa kolunu bile kımıldatmaz. Dünyadaki her şey, onun çıkarına olmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dünyada ondan daha çekici, daha akıllı, daha tatlı, daha muhteşem başka bir insan yoktur.

Kendisinde hiçbir hata, hiçbir kusur görmez. O ki insanlar ve diğer tüm canlılar arasında en mükemmel olanıdır. O yüzden de her şeyin en iyisini, en güzelini hak eder.

7. Zihninde, tanıştığı her insanla ilgili mutlaka bir bilgi vardır ve bunu zamanı geldiğinde kendi faydası için kullanacaktır.

Okula yeni gelen öğrenci, mahalleye yeni taşınmış komşu, işteki ilk gününü geçiren stajyer... Onun için hiç fark etmez. Yaşam alanına giren herkes hakkında, hızlıca tüm bilgileri edinir. İşine yarayacak ve yaramayacak bilgileri zihin süzgecinden geçirir ve uygun zaman geldiğinde, tüm bu bilgileri kendi yararına kullanır.

8. Tam bir yalan ustasıdır.

Söyleyeceği yalana önce kendisini inandırır. Söylediği yalanın duygusuna tam olarak bürünür. Uzun uzun ayrıntılar verir. O kadar karmaşık ve o kadar ayrıntılı konuşur ki kimse yalan söylediğini aklına bile getirmez.

9. Kapalı bir kutudur. Kendisiyle ilgili çok az bilgi verir.

Konu ne zaman özel yaşamından açılsa, bir şekilde lafı çevirerek, gözleri kendisinden uzaklaştırır. Kelime oyunları ve şakalarla konuyu öyle bir değiştirir ki, siz bile ne sorduğunuzu unutursunuz. O sizin halanızın oğlunun akşam yemeğinde ne yediğini bile bilir ama siz onun yaşını bile bilmezsiniz.

10. Söylediği her cümlenin altında başka bir anlam vardır.

Matruşka bebeği gibidir. Asla gerçek fikrine ulaşamazsınız. Size nasılsın diye sorduğunda bile onun iyi niyetinden şüphe etmelisiniz çünkü o nasılsın sorusunun altında bile bir cinlik, bir laf sokma olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sanılanın aksine asla dedikodu yapmaz.

Çünkü sinsinin kendisinden başka dostu yoktur. Zaten kimseye, onunla dedikodu yapacak kadar güvenmiyordur. Herkesin yüzüne güler. Dedikodunuzu bile kendi kendine yapar.

12. Her şeye gülümseyerek tepki verir.

Yüzünde o seri katil gülümsemesini gördüğünüz an ondan kaçın çünkü o gülümsemenin altında sinsi ve alçak bir plan var ve o plana kurşun işlemez!

13. Dış görünüşüne her zaman önem verir.

En etkili silahlarından biri de her zaman bakımlı, mutlu ve kendinden emin görünmesidir. Normal insanlar gibi depresyona girip kişisel bakımını aksatmaz, makyajsız evden çıkmaz. Her zaman savaşa hazır bir şekilde güne başlar.

14. Etrafında çok insan vardır ancak hiç gerçek arkadaşı yoktur.

Her konumdan, her yaştan, her cinsiyetten, her şehirde bir tanıdığı vardır. Ancak kimseyi arkadaşı olarak görmez. Ne size kendisini açmak zorunda kalacak kadar yakınlaşır ne de soğuk davranır.

15. Birden fazla karakteri vardır.

Bir bakmışsınız sokaktaki bir kediye mama veriyor, bir bakmışsınız intikam planları yapıyor. Duyguları ve davranışları asla sabit değildir. Sanki içinde birden fazla insan yaşıyor gibi davranır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer çevrenizde bu özellikleri taşıyan birisi varsa, tebrikler! Artık sizin de hayatınızda bir yılan dilli sinsi var!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
64
19
18
12
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

olm bunlar benim özelliklerim ama hiç de sinsi olduğumu düşünmüyorum yani... Sinsi arkadan iş çeviren, bir işlerle uğraşıp o iş sonuçlanana dek ne yaptığı... Devamını Gör

witch

Aşırı sorunlu böyle insanlar var en kötüsü de bu insanların çocuklarının olması. Keşke çocukları böyle sevgisiz ilgisiz büyütmesek de psikopat olmasalar. Her... Devamını Gör

ziyaretçi dedikya

sorun belkide onda değil dir

Emir Han

E bu benim :D ama sinsilikten değil güvensizlikten bende ki durum.