Görüş Bildir
Haberler
Siirt'te Acı Bekleyiş Sürüyor: Can Kaybı 6'ya Yükseldi...

Siirt'te Acı Bekleyiş Sürüyor: Can Kaybı 6'ya Yükseldi...

Deniz Gök
17.11.2016 - 22:16 Son Güncelleme: 20.11.2016 - 12:55

17 Kasım akşamı Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir firmaya ait bakır madeni sahasında heyelan meydana geldi ve 16 işçi göçük altında kaldı. Siirt Valisi 4 işçinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Cumartesi günü maden ocağından 5. işçinin de cansız bedeni çıkarıldı.

11 işçi için çalışmalar devam ederken taşeron şirketin sahibi dâhil gözaltına alınan kişilerden işletme müdürü M.O. tutuklandı.

Çalışmalarını sürdüren ekipler bir diğer işçinin daha cansız bedenine ulaştı. Hayatını kaybeden işçi sayısı 6'ya yükselmiş oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler oldu?

Neler oldu?

Olayı duyan vatandaşlar, Siirt Devlet Hastanesi'ne akın etti.

Doğan Haber Ajansı, enkaz altında kalan işçiler olduğu bilgisini geçti. Ajanslar Siirt merkez ve Şirvan'dan çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibinin bölgeye gönderildiğini aktardı.

Olay yerinden ilk görüntüler...

Siirt Milletvekili Konca, Twitter hesabından göçük altında 14 kişi olduğunu duyurdu

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Twitter hesabından 'Şirvan'da maden ocağında göçük meydana geldi. 14 kişinin göçük altında kaldığı bilgisine ulaştık. Biri yaralı kurtarıldı' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA:"Güçlükle sürdürülüyor"

DHA:"Güçlükle sürdürülüyor"

DHA, 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan toprak ve kaya parçalarının maden sahasını doldurduğunu bildirdi. Heyelanın ara ara devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığı belirtildi.

Aynı yerde daha önce de heyelan meydana gelmiş

Aynı yerde daha önce de heyelan meydana gelmiş

Bu arada, aynı bölgede geçen 25 Temmuz tarihinde de bir heyelan meydana geldiği ancak can kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

"12 işçinin kurtarılması için arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor"

"12 işçinin kurtarılması için arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siirt Valiliği bir açıklama yaparak göçüğün 'heyelan' sebebiyle meydana geldiğini ve 4 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklama şu şekilde:

'İlimize bağlı Şirvan İlçesi Maden Köyünde bulunan Özel bir bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada heyelan meydana gelmiştir. Valilik bünyesinde ivedilikle Kriz Merkezi oluşturulmuş, arama kurtarma çalışmalarına hemen başlanmıştır. Bir işçinin cenazesi çıkarılmış olup, iki işçinin cesedi tespit edilmiştir. 12 işçinin kurtarılması için arama-kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

Bölge illerden takviye arama-kurtarma ekipleri de olay yerine intikal etmektedir. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle AFAD, Kızılay, Sağlık Bakanlığı, şirket yetkilileri ve Jandarma desteği ile kontrollü bir şekilde yürütülmektedir. Heyelanın aşırı yağışlar nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmekle birlikte, sebepleri hususunda araştırma ve inceleme devam etmektedir.

 Arama-kurtarma çalışmaları, Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van AFAD kurtarma ekipleri, Sağlık Bakanlığı Umke ekibi, Kızılay, maden şirketine ait arama-kurtarma ekibi ve jandarma arama-kurtarma ekibinin katılımı ile sürdürülmektedir. AFAD Erzurum arama-kurtarma ekibi, olay mahalline ulaşmak üzeredir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan sonrası meydana gelen göçüğün neden olduğu facia, günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

CNN Türk ekranlarında canlı yayında aktarılan bilgiye göre bir işçi ile öğle saatlerinde temas sağlandı.

CNN Türk ekranlarında canlı yayında aktarılan bilgiye göre bir işçi ile öğle saatlerinde temas sağlandı.

Halil Beşer adlı işçinin ağabeyi olduğunu söyleyen bir vatandaş, kardeşinin kendisine görüntülü çağrı attığını ancak görüşme yapamadığını belirtti.

Telefondan gelen sinyaller doğrultusunda arama-kurtarma çalışmaları sürdüğü belirtildi.

AFAD Başkan Vekili: Canlı ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum

Bu gelişme dün akşam saatlerinden bu yana süren çaresiz bekleyişin ardından umutları tekrar yeşertti. 

Ancak AFAD Başkan Vekili Halis Bilden, 'telefonla bir işçinin aradığı' yönündeki iddiaların sorulması üzerine, 'Bilginin kendisine de geldiği, göçük altında canlı emaresine ulaşamadıklarını söyledi. Bilden, 'Canlı ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum' dedi. 

Bilden 'Amacımız çok uzun sürmeden beklentileri sona erdirmek. Ümit ediyoruz ki canlı ulaşalım, canlı olmasa da cansız bedenlerine mutlaka ulaşalım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşletme müdürü tutuklandı

İşletme müdürü tutuklandı

DHA, olaydan yaklaşık 36 saat sonra 2'si iş güvenliği uzmanı, 6 kişinin gözaltına alındığını, 1 kişinin de arandığını duyurdu. 

Anadolu Ajansı, soruşturma kapsamında maden şirketinin saha işletme müdürü M.O, başmühendis S.K, iş güvenlik uzmanları S.K. ve M.K, taşeron şirketin sahibi N.A. ile taşeron şirketin saha sorumlusu A.A.'nın gözaltına alındığını duyurdu.

Ajans iş güvenlik uzmanı M.Ş.Ç.'nin de arandığını belirtti.

Akşam saatlerinde açıklama yapan Siirt Valiliği, gözaltına alınanlar arasında yer alan, işletme müdürü M.O.'nun tutuklandığını duyurdu.

5. işçinin de cansız bedenine ulaşıldı

Enkaz altındaki işçilerin yakınları ve vatandaşların maden çevresinde bekleyişi devam ederken, Cumartesi öğlen saatlerinde 5. işçinin de cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi geldi.

Madende kalan 11 işçi için çalışmalar devam ediyor...

Berat Albayrak maden bölgesine geldi

Berat Albayrak maden bölgesine geldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da maden sahasına gelerek yetkililerden bilgi aldı ve yakınları enkaz altında kalan ailelerle görüştü.

Can kaybı 6'ya yükseldi

Can kaybı 6'ya yükseldi

Çalışmalarını sürdüren arama ekipleri bir işçinin daha cansız bedenine ulaştı. Çıkarılan cesedin, işçilerden Sedat Bulun'a ait olduğu belirlendi. 

Madende bulunan diğer 10 işçiyi arama faaliyetleri devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eeyz

İşçiyi savunan biz işçi ölümüne kader diyen erdoğan akp ye oy atıp godumun goministleri diyen işçi

Soma ya uzulmustum ve bi baktim ordan akp birinci parti olarak cikti :) artik uzulmuyorum ates dustugu yeri yaksin banane amk

resistance

bir yandan haklısın bir yandan haksız !

Kayzer Soze

Takdir-i ilahi. Nedense bu ilahi takdir hiç Bilal`e, Osman`a denk gelmez nerede bir gariban varsa yakasına yapışır hemen. Bu arada vergi kaçıran ama cumayı k... Devamını Gör