Görüş Bildir
Haberler
Büyük Beden Modellerin Kadınların Ruh Sağlığı Üzerinde Olumlu Etkileri Var!

etiket Büyük Beden Modellerin Kadınların Ruh Sağlığı Üzerinde Olumlu Etkileri Var!

Rinascita
19.06.2017 - 01:17

Büyük beden modellerin, kadınların ruh sağlığı üzerinde olumlu etkiler yarattığına dair açıklamalar yapıldı. Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen verileri, sizler için Metro'dan derledik.

Kaynak: http://metro.co.uk/2017/06/12/plus-si...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son dönemlerde dergilerde ve moda reklamlarında karşımıza sık sık çıkmaya başlayan normal beden ölçülerindeki kadınlar, birçok kadının üzerinde olumlu etki yaratmaya başladı.

Son dönemlerde dergilerde ve moda reklamlarında karşımıza sık sık çıkmaya başlayan normal beden ölçülerindeki kadınlar, birçok kadının üzerinde olumlu etki yaratmaya başladı.

Florida Devlet Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre büyük beden modeller görmek, kadınların psikolojik sağlığını iyileştiriyor.

Araştırma üniversite çağındaki, daha zayıf olmak istediklerini söyleyen 49 kadın üzerinde yapıldı. Araştırmaya katılanlara birçok zayıf, ortalama ve büyük beden model fotoğrafı gösterildi. Sonrasında bedenlerini ne kadar sevdikleri ve bedenleriyle ne kadar mutlu oldukları konusunda sorular yöneltildi.

"Görüntülere maruz kaldıkları süreç boyunca psiko-fizyolojik cevapları ölçüldü. Bu süre boyunca katılımcıların farklı beden modellere verdiği duygusal ve kavramsal tepkiler gözlemlendi."

Ve beklenildiği üzere katılımcılar, bedenlerini daha az sevip daha kötü bir psikolojiye büründüler.

"Medyanın kalıplaşan zayıf model algısından ziyade, daha gerçekçi bedenlerde olan görüntüleri kullanmasının psikolojik sağlık üzerinde azımsanamayacak kadar büyük ve olumlu etkisinin olduğunu gördük."

Dr. Clayton ortalama veya büyük beden modelleri öne çıkarmanın yalnızca kadınların ruhsal sağlığı açısından değil, aynı zamanda pazarlama taktiği açısından da yararlı olabileceğini düşündüğünü vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hem kampanyaların dikkat çekmesi hem de beden konusunda daha olumlu bakış açılarının oluşması için, büyük beden modellerin tercih edilmesinin daha etkileyici bir strateji olabileceğini düşünüyorum."

Bedeninizi sevin! 🤗

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
363
173
39
37
37
36
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kadınların kendisinden daha güzel vücutlu bir kadın gördüğünde morali bozulur. kendi gibisini görünce tabii ki psikolojik açıdan olumlu etkilenir.

handeleronamo

Makyajsız yakalanan ünlülerinde var benim psikolojime olumlu etkisi

Cengiz Kolbastı

Onedio sen hayırdır bir şişmanlığı sevdirme, obezite kasmaya, kilo=sağlık empoze etmeye başladın?