Görüş Bildir
Haberler
Siber Suç Tehlikesi

Siber Suç Tehlikesi

Burcu Pak
04.02.2015 - 08:14 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 11:06

Siber Suç Tehlikesi

Teknoloji, Akıllı telefon ve İnternet derken artık hayatımızda yeni bir kavram oluştu ve gelecekte en büyük tehlikelerden birisi olarak görülmektedir. Siber Suçlar ve yaşanan Siber saldırılar hakkında bu alanda uzman kişini yazdığı yorumları sizlerle paylaşmak istedim. 

Gelecek yıllarda internet ve teknoloji artık hayatın bir parçası olacağından (Hatta olmuş durumda) siber suçlar için bazı önlemlerin alınması gerekmektedir.

Siber Suçlarla Savaş

Son yıllarda Teknoloji ve internet kullanımı artması ile beraber siber suç oranlarında da artmalar görüldüğü bilinmektedir. Özellikle 2014 yılında büyük firmalara ve devlet kurumlarına yapılan saldırılar sonucunda dünya gündeminde sürekli olarak siber suçlar bulunmaktadır.

Ünlü Antivirüs ve güvenlik yazılım firması ESED'in yöneticilerinden Stephen Cobb bu konu hakkında ilerlenmesi gereken yol hakkında bilgi verdi.

Stephen Cobb  göre siber suçların artmasından en büyük sebebin gerekli yaptırımların çok az olması ve suçluların yakalanamıyor olması olarak açıkladı. Stephen Cobb tecrübelerinden yararlanarak 5 adımda siber suçların azalabileceğini açıkladı.

Yasaların Tekrar Düzenlenmesi

Özellikle ülkemizde siber suç yasalarının boşluğundan yararlanan saldırganlar bu konuda kendilerine bişe olmayacağı düşüncesi ile hareket etmektedir. Bu dünya genelinde de aynı durumdadır. Yasalar suçluları yakalama ve cezalandırılması yönünde iyileştirmelerle caydırıcı olması gerekmektedir.

Tespit ve Yakalama

Siber suçlarla mücadele birimlerine ayrılan bütcelerin yeniden düzenlenmesi ve bu birimlerin gerekli alt yapı sistemlerinin en üst sevivye getirilmesi gerekmektedir. Suçluyu tespit etme ve yakalama konusunda kısa sürede başarılar sağlanırsa bu tür suçları işleyenleri caydırıcı olabilecektir.

Uzman Kişiler Yetiştirme

Birçok dünya siber alanda uzman kişiler yetiştirme hatta siber ordular kurma yolunda ilerken ülkemizde bu konuda bir zayıf kalmaktadır. Siber suçlarla etkili mücadele edebilmek için bu konu uzman kişilerin yetiştirilmesine daha çok önem verilmesi gerekmektedir.

Suçluları Tarafınıza Çekmek

Yapılacak düzenlemeler ile Siber Suç işleme potansiyeli ve yeteneği olan kişileri devlet kurumları ile çalışmaya teşvik etmek bu konu izlenecek en etkili yollardan birisi olmaktadır.

Uluslararası Baskı Oluşturmak

Ülkelerin ortak kararlar ile siber suçlar konusunda iş birliği içinde çalışması gerekmektedir. Birçok siber suçun yakalanmamasının en büyük nedenleri arasında ülkelerin birbirleriyle bilgi paylaşımı yapmamasından kaynaklanmaktadır. özellikle iP adresi konum tespittinde farklı ülkeden tespit edilen ip konum bilgileri eğer o ülke paylaşım yapmıyorsa siber suçun yakalanmasını imkansız kılmaktadır.

Gelecek Yıllarda Siber Suçların Artacağı Yönünde yaptığımız haberi okumanızı tavsiye ederiz.

http://mysubh.com/makale/3522/gelecegin-sorunu-siber-saldirilar.html

Bu gibi önlemler gelecek yıllarda yaşanması beklenen siber suçların önüne geçmesi düşünülmektedir.

Kaynak: www.mysubh.com

Kaynak: http://www.mysubh.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın