Görüş Bildir
Haberler
Sezgi Kırıt Davasında Sanıklar Serbest: 'Bugün Adalet Öldü, Çocuklarınıza Sahip Olun'

etiket Sezgi Kırıt Davasında Sanıklar Serbest: 'Bugün Adalet Öldü, Çocuklarınıza Sahip Olun'

Yasin Arslan
13.10.2018 - 11:20 Son Güncelleme: 14.10.2018 - 09:26

Antalya'da, 2009 yılında bakkala gitmek için evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın cansız bedeni Isparta'nın Gönen ilçesi Koçtepe köyünde bulundu. Olayla ilgili görülen davada Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 21'er yıl hapis, Emine Karpi'ye ise 28 yıl hapis cezası verildi. 

Delil yetersizliği ile tekrar görülen dava dün sonuçlandı. Dava sonucunda sanıklar 1 ile 5 yıl arasında hapis cezası aldı.

İlk davada zanlılar tutuklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre, cansız bedeni evinden kilometrelerce uzakta bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın cinayet zanlılarının yargılandığı ilk dava Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada, cinayet ve istismar yargılanan tutuklu sanıklar Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'a ağırlaştırılmış ömür boyu ve 21'er yıl hapis, Emine Karpi'ye ise 28 yıl hapis cezası verildi.

Karara delil yetersizliği gerekçesiyle itiraz edildi, sanıklar serbest bırakıldı.

Karara delil yetersizliği gerekçesiyle itiraz edildi, sanıklar serbest bırakıldı.

Karara davanın savcısı ve sanık avukatları 'delil yetersizliği' gerekçesiyle Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz etti. Sanıklar itirazdan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında adli tedbir kararı verildi.

Dün davanın karar duruşması görüldü.

Dün davanın karar duruşması görüldü.

Dün görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar ve Osman Küçük ile Sezgi Kırıt'ın annesi Hanife, babası Hasan, ablası Sevgi Kırıt ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Emine Karpi'nin ise rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılmadığı açıklandı. Duruşmada, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 ile 5 yıl arasında ceza aldılar.

1 ile 5 yıl arasında ceza aldılar.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Emine Karpi'ye 'delilleri yok etme' suçundan 4 yıl, 'evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu'ndan 1 yıl hapis cezası verdi. Sanık Mehmet Mutlu Kurtlar, 'evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu'ndan 1 yıl hapis cezası aldı. Sanık Osman Küçük ise 'evi terk eden çocuğu rızası ile de olsa ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmeden yanında tutma suçu'ndan 1 yıl, 'reşit olmayanla cinsel ilişki suçu'nu işlediği için de 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanıkların gözetim ve tutuklulukla geçen süreleri  gerekçesiyle cezalardan mahsup edildi. Kararı duyan abla Sevgi Kırıt, duruşma salonunda tepki gösterdi.

'Bugün adalet yıkıldı, adalet öldü'

'Bugün adalet yıkıldı, adalet öldü'

Sanıklar hakkındaki karara tepki gösteren KADEM üyeleri ile Kırıt Ailesi'nin avukatı Sibel Önder, adliye dışında 'Sezgi için adalet' yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı. Avukat Sibel Önder şöyle konuştu:

'Adaleti bulabildik mi, hayır. Bugün mahkeme sanıklar için 1'er yıl verdi. Sadece 1'er yıl. Hukukun, adaletin öldüğü bir gündeyiz. Bugün biz Sezgi Kırıt'ın hesabını soramadık. Bu da bize dert olsun. Adalet bugün mülkün temeli olamadı. Bugün adalet yıkıldı, adalet öldü. Ben cübbemden utanıyorum. Ben aldığım hukuk eğitiminden utanıyorum. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Türk toplumu içerisindeki hassasiyetin değerlendirme altına alınması, bugün verilen kararın bir kez daha göz önünde bulundurulması ve bundan sonra ölecek olan tüm masum canların hesabının sorulabilmesi için adaletin işlemesi gerekmektedir. Cezalar var ama bu cezaları uygulacak yürekli insanlar yok. Bugün suç işleniyorsa, kanunların yürürlüğü girmemesi, işleyişin uygulamaya dökülmemesinden kaynaklanmaktadır. Tekrar ediyorum. Hukuk çoktan öldü, bugün cenazesini kaldırıyoruz. Katiller aramızda, çocuklarınıza sahip olun.'

Avukat Sibel Önder ayrıca davayı Yargıtay'a taşıyacaklarını, buradan da sonuç alamamaları halinde AİHM'e kadar gideceklerini belirtti.

Avukat Sibel Önder ayrıca davayı Yargıtay'a taşıyacaklarını, buradan da sonuç alamamaları halinde AİHM'e kadar gideceklerini belirtti.
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu sanıkların mahkumiyetine engel hiçbir şey yoktu'

'Bu sanıkların mahkumiyetine engel hiçbir şey yoktu'

KADEM avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu ise Türkiye'deki hukukçulara seslenerek, bu dosyanın incelenmesi ricasında bulundu. Sanıkların ceza almaması için hiçbir engel olmadığına dikkat çeken Pınar Hacıbektaşoğlu, 'Buradan herkesin vicdan, adaletine sesleniyorum. Bu sanıkların mahkumiyetine engel hiçbir şey yoktu. Biz bugün hukukun ve adaletin tecellisini istiyorsak, gelip bu adliyedeki dosyalara lütfen gelip bir bakın. Bu davada mahkumiyete engel tek bir şüphe varsa, sanıklardan özür dileyeceğiz' dedi.

Sezgi Kırıt'ın zanlılarının serbest kalması sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
770
207
93
33
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?