Görüş Bildir
Haberler
Sevgilim Yok Diye Üzülenler Buraya! İlişkilerinizde Başarısız Olmanızın Sebeplerini Açıklıyoruz

Sevgilim Yok Diye Üzülenler Buraya! İlişkilerinizde Başarısız Olmanızın Sebeplerini Açıklıyoruz

Etrafınızdaki herkesin sağlıklı bir ilişkisi var ve sadece siz mi şanssızsınız aşk konusunda? O halde Huffpost'tan derlediğimiz bu içerik size yardımcı olabilir. İşte mutlu bir ilişkiye sahip olabilmeniz için asla yapmamanız gereken 7 şey!

Kaynak: https://www.huffingtonpost.com/entry/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sosyal medyada kendinizi olduğunuzdan farklı göstermek

'Bir partner ararken kendinize dürüst olun. Başka biri gibi davranıp kendinizi istemeyeceğiniz durumlara sokmayın. Kendinizi tanımak sizi çekici biri yapacaktır.' diyor terapist Aaron Anderson. 

Cuma akşamları partilemek yerine evde oturup dizi maratonu yapmayı tercih ediyorsanız bunu dile getirmekten çekinmeyin. Çoğunluğa ayak uydurmak amacıyla hiç ilginizi çekmeyen şeyleri seviyormuş gibi davranırsanız kendinizi hoşlanmadığınız insanların arasında bulabilirsiniz.

2. Kişiyi tanımadan hayallere kapılmak

Şıpsevdi veya çabuk etkilenen biriyseniz görüştüğünüz kişiye kendinizi fazla kaptırıyor olabilirsiniz. Daha doğru düzgün tanımadan beklentiye giymek hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. 

Psikolog yazar R. Scott Gornto'ya göre kafamızda kurduğumuz gerçek dışı fanteziye aşık olmak iyi bir fikir değil. 'Doğru kişiyle sağlıklı bir ilişki yaşamak önce onu iyice tanımalısınız.' diyor.

3. Sevgiyi ve aşkı hak etmediğinize inanmak

Konu ilişkilere gelince olumlu düşünmek de bir hayli önemli. Randevudan önce mesleğiniz, dış görünüşün gibi son anda değiştiremeceğiniz şeyler hakkında endişelenmek bir işe yaramayacağı gibi buluşmayı da kötü etkileyecektir. 'Kimsenin sizi sevmediğini veya çirkin olduğunuzu düşünmek, başarısızlığı kaçınılmaz yapar. Öz güven ise çekicidir.' diyor Gornto.

4. Mükemmeli aramaya çalışmak

'Kimse kusursuz değil. Mükemmel ilişki yoktur. Böyle bir şey beklemek yalnızlık ve hayal kırıklığı getirir.' diyor terapist Jennifer Behnke hayatımıza girmek isteyen yeni insanlara da şans vermekten çekinmememiz gerektiğini vurguluyor. Bir ilişkide beklentilerimiz olabilir fakat partnerimizi olduğu gibi kabul etmek en iyi seçim olacaktır.

5. Psikolojik olarak hazır değilken yeni bir ilişkiye başlamaya çalışmak

Eski sevgilinizi unutmak için hayatınıza yeni birini sokup hem kendinize hem de yeni partnerinize haksızlık yapmayın. 

'İlişki sorumluluk gerektirir. Sevgilinizden kötü bir şekilde ayrılmışsanız biraz kendinize zaman ayırın.' diyen Anderson terapiye gitmenin de yardımcı olacağını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Olumsuz tecrübelerden ders çıkarmamak

'Eğer geçmişte yaşadığınız tatsız olaylardan ve birlikte olduğunuz yanlış insanlardan bir şey öğrenmediyseniz gelecekte de benzer şeyleri yaşamaya devam edersiniz.' diyor Behnke. Örneğin uzak mesafe ilişkilerini sevmiyorsanız ve bunun zorluklarını önceden tattıysanız, başka şehirlerde yaşayan insanlara şans vermek sizi üzmekten başka bir işe yaramayacaktır.

'Onu değiştirme umuduyla bir ilişkiye başlamak ona yeterince iyi olmadığı mesajı verecektir.' diye de ekliyor Behnke. Partnerinizin sizi onu eğitmeye çalışan annesi/babası gibi görmesini istemezsiniz. O da istemez...

7. Gerçekten istediğiniz için değil ihtiyaç duyduğunuz için birini aramak

Neden ilişki istiyorsunuz? Bunun cevabı ihtiyaç olmamalı. 'Eğer ihtiyaç duyduğunuz için biriyle birlikte olursanız bu kişi yalnızca ihtiyaçlarınızı karşılar.' diyor Anderson. Sevgiliniz olacak kişi duygusal olarak yanınızda olmasını isteyeceğiniz ilgi çekici bir insan olmalı, mutluluğa giden bir kısayol tuşu değil. 

'Doğru kafa yapısıyla, kendinizi hayatınıza bir şeyler katan büyüleyici insanlar arasında bulursunuz.' 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
26
23
7
7
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Karşındaki bencil, saygısız ve umursamaz olunca olmuyor be usta, iteklesen de yürümüyor.

Bartu Bulkaz

Hepsi yalan, gerçek sosyal olmamak ve özgüvensiz olmak....

Bozkurt

Basit bir kafeye gidip iki tane kahve içmek 20 lira. Daha bunun sineması var, konseri var, gezip tozması var, çiçek satan teyzelere yakalanması var... Ocağım... Devamını Gör