Görüş Bildir
Haberler
Seven Ne Yapmaz! Yürüyemeyen Eşi İçin Güneş Enerjili Sandalye Tasarladı

etiket Seven Ne Yapmaz! Yürüyemeyen Eşi İçin Güneş Enerjili Sandalye Tasarladı

Emre Ordu
27.09.2017 - 01:34 Son Güncelleme: 27.09.2017 - 14:14

Hatay'da yaşayan tır tamircisi Salih Güzelmansur, 40 yıllık eşine oldukça düşkün. Böbrek rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen hayat arkadaşına aldığı tekerlekli sandalyenin aküsü sık sık bitip yolda kaldığı için, Güzelmansur buna kendi çabalarıyla bir çözüm üretti ve akülü tekerlekli sandalyeyi güneş enerjisiyle çalışır hale getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antakya'ya bağlı Serinyol Mahallesi'nde yaşayan ve tır tamirciliği yapan 57 yaşındaki Salih Güzelmansur, 40 yıl önce hayatını birleştirdiği Meryem Güzelmansur'a böbrek rahatsızlığı nedeniyle yaşadığı zorluklar karşısında büyük destek oluyor. 

Güzelmansur, hastalığı nedeniyle yürümekte zorlanan hayat arkadaşı için aldığı akülü tekerlekli sandalyeden randıman alamayınca aracı güneş ya da ışık enerjisiyle çalışır hale getirdi.

Üzerine yerleştirilen enerji paneli ile güneşli günlerde doğrudan hareket edebilen araç, aynı zamanda üzerindeki akünün şarj edilmesiyle karanlıkta da kullanılabiliyor.

Hayat arkadaşı için elinden geleni yapıyor

Hayat arkadaşı için elinden geleni yapıyor

Güneş enerjisinin yanı sıra sokak lambası ve araç farıyla da şarj edilen tekerlekli sandalye sayesinde, eşinin dilediği vakitte araçta dolaşmasını sağlayan Güzelmansur, hayat arkadaşının rahatı için elinden geleni yapmaya çalıştığını anlattı.

Evlendikten 10 yıl sonra eşinin rahatsızlığının ortaya çıkmasıyla yaşantılarını değiştirmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Güzelmansur, Meryem Güzelmansur'un hareketlerinin rahatsızlığa bağlı kısıtlanmasıyla tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldiğini ifade etti.

Ellerinde güç, kulağında duyu kaybı da oluşan eşinin dışarı çıkamamasına üzüldüğünü belirten Güzelmansur, bu nedenle de akülü sandalye aldığını dile getirdi.

"Eşim artık özgürce dolaşabiliyor"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güzelmansur, şunları kaydetti:

'Eşim akü ile çalışan tekerlekli sandalyesiyle sürekli yolda kalıyor ve birilerinden yardım almak zorunda kalıyordu. Buna çözüm olarak güneşin yanı sıra sokak lambası ve araç farıyla bile şarj olan paneli tekerlekli sandalyeye yerleştirdik. Oğlumun da yardımıyla sandalyeye bir de araçlar tarafından görülmesi için reflektör koyduk. Sandalyenin üst kısmına monte edilen panel, enerji toplamasının yanı sıra gölgelik ve yağmurluk görevi de görüyor. Eşim şimdi 'yolda kalırım' diye düşünmeden özgürce istediği yere gidip dolaşabiliyor. Kendisinin mutluluğu bizi de çok mutlu etti. Bu projeye desteklerinden ötürü yardımseverler Ümit Çolakoğlu ve Hüseyin Süner'e teşekkür ediyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
374
159
21
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

böyle adamlar eskilerde varmış. şimdikilerin derdi hep seks, sevgi filan yok. belki bi kaç tane kalmıştır gerçekten seven erkek.

Pasif Kullanıcı

öyle ama görünen köy kılavuz istemez.

theCENK

Salih abi, büyüksün ellerinden öpüyorum!

nukkummatti

kısıtlı teknik bilgi ile bu kadarını yapabilmiş, helal olsun. sandalye, ilaveler ve daha iyi bir teknik donanımla çok daha iyi duruma getirilebilir.