Görüş Bildir
Haberler
Sevdiğiniz Kokuyla Birlikte Uyandıran Çalar Saat

Sevdiğiniz Kokuyla Birlikte Uyandıran Çalar Saat

ATKN
28.05.2015 - 11:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevilen bir koku duyarak güne başlamak insanı hem daha mutlu hale getiriyor hem de çok daha dinç bir şekilde uyanmayı sağlıyor. Ancak günlük yaşamda devamlı olarak güzel çikolata veya şeker kokularıyla uyanmak imkansız. Kickstarter’da yerini alan SensorWake isimli çalar saat ise güne her zaman güzel kokularla başlamayı garanti ediyor.

Sabahları uyanabilmek için yoğun çaba sarfeden kişilerden, yani aramızdan biri olan Guillaume Rolland ve ekibi tarafından geliştirilen saat, çalar saate yeni bir fonksiyon kazandırıyor. Yatmadan önce saat kurulduktan sonra sabah duyulmak istenen kokunun kapsülü saatin içine yerleştiriliyor. Bu kokular arasında çimen, kakao, çilek ve şeker gibi herkesin hoşlanacağı kokular bulunuyor. Seçenekler arasında para kokusu dahi var! Alarmın çalması gereken saat geldiğinde saate yerleştirilen koku ortama yayılmaya başlıyor. Geliştiricinin belirttiğine göre kokuyu alan vücut, derin uykudan hafif uyku sürecine yumuşak bir geçiş yaparak uyanıyor. Böylece güne zinde başlamak mümkün oluyor. Olur da uyanmaz ve 3 dakika içinde durdurma butonuna basmazsanız alarm çalmaya başlıyor. Dolayısıyla sabah uyanamama gibi bir durumun oluşması mümkün değil. Bir kapsülün her gün kullanıldığında 2 ay süreyle koku yayabileceği söyleniyor. Kapsül bittiğinde ise şirketin internet sitesinden yenisi satın alınabiliyor.

Kickstarter‘da 50 bin euro destek bekleyen ve kısa süre içerisinde 20 bin euro’nun üzerini görmeyi başaran projeye 80 dolarlık destek vermek, bir adet SensorWake’e ve 2 adet kapsüle sahip olmak için yeterli. Satın alınan saatlerin kasım ayında kullanıcılarla buluşacağı belirtiliyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0