Görüş Bildir
Haberler
Serdar Vatansever Yazio: Flört Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli 7 Psikolojik Ayrıntı

etiket Serdar Vatansever Yazio: Flört Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli 7 Psikolojik Ayrıntı

Serdar Vatansever
14.03.2022 - 11:45 Son Güncelleme: 23.03.2022 - 13:01

Her ilişki ileride dönüşeceği halinin sinyallerini şimdiden verir. Onları yakalayıp değerlendirmek veya görmezden gelmek kişi ile alakalıdır. Genellikle halk arasında ‘’cicim ayları’’ denilen başlangıç sürecinde bu sinyalleri yakalamak imkansız olmasa da o an ki mutluluğu aksatacak her türlü ‘’mantık’’ ayrıntısını ikinci plana itiyoruz. Yani bilinenin aksine aslında bu ayrıntıları hepimiz görüyoruz fakat tıpkı kilo aldığını gören ama diyete başlamayan biri gibi erteliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki nelere dikkat etmelisiniz?

1- Fazla fedakarlık ve destek: Kulağa çok romantik gelse de birinin aşırı fedakarlığı karşındakine bir yük haline gelir. İleride aynı davranışı sizden bekleyebileceği gibi kendinizle kalmak istediğinizde karşı taraf için ‘’değersizlik’’ hissine sebep olabilirsiniz. Yani flört döneminde birinin size değil kendine nasıl davrandığına daha çok dikkat edin.

2- Sizinle vakit geçirebilmek için başkalarına yalan söylüyorsa kendinizi değerli hissetmeden önce durup bir düşünün. Bunu başkaları için size de yapabilir. Asıl değerli olanın başkalarına rağmen görüşebilmek olduğunu hatırlatmaya çalışın.

3- Başlangıç zamanları otorite koltuğunun ele geçirilmeye çalışıldığı evrelerdir. Unutmayın birinin o koltuğa oturmasına karar verirseniz, koltuğa oturan o, karar veren siz olursunuz. Yani otorite paylaşımını yaparken çok açılı düşünmek gerekiyor.

4- Gel-git yaşıyorsa, bir an ortadan kaybolup tekrar dönüyorsa ve duygusal bir dengesizlik içerisindeyse bazı cevapları kabul etmelisiniz. Kabul etmeniz gereken şu: Bu da bir ilişki biçimidir. İlişkiyi böyle yaşamak isteyip istemediğinizi kendinize sorun.

5- Bekletilmeler: Tolerans ve sabır önemlidir fakat alışkanlık halinde bekletildiğiniz bir ilişki içerisindeyseniz. Sınırlarınızı gevşetmeye çalışan biriyle olabilirsiniz. Sınırlarınızı belirlerken başlangıç zamanları çok önemli o yüzden bu durumun onun ‘’normali’’ haline dönmesine izin vermeyin. Nasıl başlarsa öyle gider.

6- Geçmişini sizinle paylaşmıyorsa, ‘’temiz bir sayfa açıyoruz’’ diye düşünmeyin. Geçmişinde ne yaşarsa yaşasın size anlatabilecek kadar değerli olduğunuzu hissetmelisiniz. Bir şeyi açıkca konuşamayanlar meseleleriyle hala baş edememiştir. Konular konuşulmasa da olayların muhtemel etkisini hissedeceksiniz.  Çamaşır makinesi ile değil bir insan ile ilişki yaşıyorsunuz.

7- Aşırı kıskançlık: ilk başlarda ’’sahiplenilme’’ ile çok karıştırılır. Bu sinyali görüp sınır çizmezseniz karşınızdaki kişinin sizi kabul edebilmesi için kendinizden vazgeçtiğiniz bir noktaya geleceksinizdir. Kendinize kızgınlığınızın yansımalarıyla ‘nedenini anlayamadığınız’ küçük konulardan tartışmalar yaşayabilirsiniz.

Instagram

Twitter

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın