Görüş Bildir
Haberler
Sera Kadıgil Kimdir? Sera Kadıgil Nereli, Kaç Yaşında?

Sera Kadıgil Kimdir? Sera Kadıgil Nereli, Kaç Yaşında?

Türkiye İşçi Partisi'nin 27. Dönem milletvekili olan Sera Kadıgil, siyasetin gündemine gelmeye devam ediyor. Kadıgil, özellikle bir dönem mecliste yaptığı konuşmalarla gündeme gelen bir isim olmuştu. 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde de partisinden İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı gösterilmiştir. Peki Sera Kadıgil kimdir? Sera Kadıgil nereli, kaç yaşında? 

İşte Sera Kadıgil hakkında detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saliha Sera Kadıgil Sütlü kimdir?

Saliha Sera Kadıgil Sütlü kimdir?

Sera Kadıgil 29 Kasım 1984 doğumlu Türk siyasetçi ve avukattır. Türkiye İşçi Partisi 27. dönem İstanbul milletvekili olarak görev yapmıştır. 28. Dönemde de partisinden İstanbul 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı gösterilmiştir. 

İstanbul doğumlu olan Kadıgil, lise öğrenimini Vefa Lisesi'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimine ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam etmiştir. Ardından yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitede tamamlamıştır.

Sera Kadıgil hangi görevlerde yer aldı?

Sera Kadıgil hangi görevlerde yer aldı?

Sera Kadıgil avukatlık hayatı boyunca kültür sanat alanında yoğunlaştığı bilinmektedir. Oyuncular Sendikası, Sinema Televizyon Sendikası gibi meslek örgütlerinin avukatlığını yapmıştır. Kadıgil ayrıca İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

Sera Kadıgil Siyasi Hayatı

Sera Kadıgil Siyasi Hayatı

Sera Kadıgil siyasi hayatına 2011-2012 yıllarında CHP bünyesinde başlamıştır. İlk olarak CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 2014 yılından itibaren de 3 dönem Parti Meclisi üyeliği görevine getirilmiştir. 2016 yılında CHP Hukuk ve Seçimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk İşleri Sorumlusu olarak görev almıştır.

Sera Kadıgil, 2018 yılında 27. dönem CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili olarak seçilmiştir. Kadıgil ayrıca TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeliği yapmıştı.

Sera Kadıgil 25 Haziran 2021 tarihinde CHP'den istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne katılmıştır.

Sera Kadıgil 25 Haziran 2021 tarihinde CHP'den istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne katılmıştır.

CHP'den istifa eden Kadıgil, Türkiye İşçi Partisi'ne katılmıştır. Şu anda TİP'te parti sözcülüğü ve Yasama Büro sekreter olarak görev almaktadır. Kadıgil, mecliste yaptığı konuşmalarda zaman zaman gündeme gelmeye devam etmektedir. 28. Dönem İstanbul 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Sera Kadıgil, meclise TİP ile girmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
5
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın