Görüş Bildir
Haberler
Sepp Blatter'den İstifa Kararı

Sepp Blatter'den İstifa Kararı

Fatih
02.06.2015 - 19:50 Son Güncelleme: 03.06.2015 - 10:34

Uluslararası Reuters Haber Ajansı, FIBA Başkanı Sepp Blatter'in istifa ettiğini duyurdu.

Blatter 'FIFA'nın yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Yeni başkanı seçmek için herkesi olağanüstü kongreye çağırıyorum' dedi.

FIFA, Aralık 2015 ile Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak olağanüstü kongreyle yeniden seçime gidecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstifa eden Blatter'e soruşturma

Reuters'a konuşan bir kaynağa göre, istifa eden FIFA Başkanı Sepp Blatter de FBI tarafından gerçekleştirilen soruşturmaya dahil edildi.

ABD medyası da yetkililerin yolsuzluk iddiaları kapsamında Blatter hakkında soruşturma açtığını yazıyor. Fakat FIFA'dan henüz resmi açıklama gelmedi.

UEFA'dan Blatter'in istifa kararına destek

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Blatter'in FIFA'daki başkanlık görevinden istifasını değerlendiren Platini, 'Zor ama cesurca alınmış doğru bir karardı' ifadesini kullandı.

İngiltere Futbol Federasyonu (The FA) Başkanı Greg Dyke, Blatter'in istifa kararıyla ilgili, 'Bugün futbol için harika bir gün. Bunun yıllar önce olması gerekiyordu' dedi.

Bu arada, Blatter'in istifa kararının ardından FIFA, başkanlık seçimi için olağanüstü toplanacak. Blatter, yeni başkan belirlenene kadar görevine devam edecek.

4 gün önce yeniden seçilmişti

4 gün önce yeniden seçilmişti

Blatter, 4 gün önce Ali bin El Hüseyin ile seçim yarışına girmiş ve Ürdün Prensi Hüseyin'in 2 turda çekilmesiyle yeniden başkan seçilerek görevine 4 yıl daha devam etme hakkı kazanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan yorumlar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0