Görüş Bildir
Haberler
Sen Nasıl Bir Aşıksın?

Sen Nasıl Bir Aşıksın?

Her Kadına
13.11.2014 - 22:39 Son Güncelleme: 13.11.2014 - 23:23

Sen Nasıl Bir Aşıksın?

Aşk güzel şeydir.Adeta ayaklarınızı yerden keser.Tutkulu , neşe dolu  ve onun için her şeyi göze alabilecek kadar cesur olursuznuz.Bu gün aşkların çeşitlerine değineceğiz…

Peki sen nasıl bir aşıksın?

1- Saf aşık

Hollywood filmlerinde gördüğün daha çok böylesi bir aşktır. Çiftimiz çok kısa sürede tanışıp evlenir ya da yatağa girerler. Böyle bir aşk yaşıyorsan, zaman içinde gelişebilecek yakınlığı ihmal edip, tutku temelli bir bağlılık yaratma ihtimalin çok yüksek demektir. Bu durumda, tutku yapısı gereği zamanla azalacağından, hayal kırıklığı başa çıkman gereken duyguların merkezine oturacaktır. Hayal kırıklığı ise, öfke ve stresin kaynaklarından biridir.

2- Deli gibi aşık

Bu aşk türünün hakim rengi tutkudur. İlk görüşte aşık olanlardan isen, bu senin aşk çeşidin olabilir. Öyleyse, ilişkinde cinsellik çok merkezdedir. Sevdiğini bir saplantı haline dönüştürme ihtimalin yüksektir. Aşkının içinde yakınlık ve bağlılık pek bulunmaz, ama aşık olduğun kişiden kopamazsın da. Aşkının tek taraflı olma ihtimali yüksektir.

3- Aşksız

Bu ilişki türünde, yakınlık da, bağlılık da, tutku da bulunmaz. Bu ilişki türü biraz da mecburi ilişkilerimizi tanımlayan bir ilişki türüdür. Bu ilişkilerde arkadaşlık bile yoktur.

Aşk ilişkilerinde yaşadığın sorunların önemli bir kısmı, seninle partnerin arasındaki beklenti farklılığından kaynaklanır. Sen tutku ararken o sana yakınlık sunarsa, sen bağlılık ise o sana tutkuyla yaklaşırsa, sorun yaşama ihtimalin yüksektir. Bu durumda mesele, karşılıklı beklentilerin orta noktada buluşturabilmesidir.

4- Sıradan aşık

Bu biraz mantığın ağır bastığı bir ilişki türüdür. Aşkının hakim rengi bağlılık/karardır. Eşine karşı tutku ve yakınlık hissetmekte zorlanabilirsin. Ten uyumu senin uzak olduğun bir kavram olabilir. Her şeye rağmen aşkın, çok uzun yıllar, belki de ömür boyu sürebilir.

5- Romantik aşık

Romantik bir aşıksan, ilişkinde yakınlık ve tutku hakimdir. Yaşadığın ilişkinin karşılıklı olma ihtimali yüksektir. İlişkinde olmayan şey ise bağlılık olabilir. Mesela bir yaz tatilinde son derece romantik bir aşk yaşayabilirsiniz. Ama uzun vadeli planlar gündeminizde olmaz. Sen bir Romeo, sevgilin de bir Juliet’dir.

6- Arkadaşça aşık

Bu aşkın hakim tonları, yakınlık ile bağlılıktır. Aşkınız sanki uzun süren bir arkadaşlık ilişkisi gibidir. Pek çok ilişkide, tutku yerini zamanla arkadaşça bir ilişkiye bırakır. Monotonluk gibi algıladığın bir ilişki yaşayabilirsin. Bunun kötü ya da iyi olduğunu söylemiyorum, ama “Benim hayatımda tutku olmalı.” Diyenlerden isen, bu aşk türü seni tatmin etmeyebilir. İşin senin için bir başka zor tarafı ise, her ilişkinin er ya da geç, arkadaşça ilişkiye dönme ihtimalinin yüksek olmasıdır.

Kaynak: http://herkadina.com/iliskiler/sen-na...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın