Görüş Bildir
Haberler
Sen Aslında Hangi Güçlü Kadın Yazarsın?

Sen Aslında Hangi Güçlü Kadın Yazarsın?

20.02.2021 - 12:00

Hepimizin içinde bir yazar, bir şair yatıyor ama dışa vuramıyoruz. Testi çöz, bu güçlü kadın yazarlardan aslında hangisi olduğunu öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hazırsan bir yazı karakteri seçerek başlayalım!

2. Hangisiyle yazmak istersin?

3. Kitapları nasıl okursun?

4. Bu resimler psikologlar tarafından ortaya çıkarılmış, defalarca test edilmiş, şekiller ve renkler değişerek bugünkü halini almış. Şekillerden sana en uygun olanını seç!

5. Okumak için en ideal yer sence neresi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gündüz insanı mısın, gece mi?

7. Kendini bize tek kelimeyle tanımlar mısın?

8. Son olarak, bu felsefi akımlardan hangisine kendini daha yakın hissediyorsun?

Elif Şafak!

Elif Şafak!

Sen son derece başarılı bir insansın. Hayatta hiçbir şeyi şansa bırakmıyor, daima elinden geleni yapıyorsun. Bu kadar sevilip takdir edilmen de hep bundan. Her zaman fazlasıyla çalışıyorsun ve insanlar da bunu görüyorlar. Üstelik bu sana hiç ağır gelmiyor, hatta çalışmadığında kendini eksik hissediyorsun. Haliyle çevrende seni kıskananlar, sevmeyenler de olabiliyor. Ama sen bunları anlayışla karşılıyorsun. Aslına bakarsan pek de umurunda değil. Sen hep işine bakıyorsun.

Adalet Ağaoğlu!

Adalet Ağaoğlu!

Sen insanları sınıflandırıp ayırmaktansa herkese önce insan olarak bakmayı bilenlerdensin. Senin için en önemlisi bu çünkü, insan olabilmek. Aşkın, acının, ayrılığın, sevincin cinsiyeti, ırkı olmaz ve sen de bunların ortak olduğunu çok iyi biliyorsun. Ayrıca düşüncelerini doğrudan aktarmak da senin işin. Dobrasın, diline geleni söylemekten çekinmiyorsun. Dürüstlük senin için oldukça önemli çünkü. 'Ben doğrusunu yapayım da, varsın hakim bey kırsın kalemimi' diyorsun kısaca!

Tezer Özlü!

Tezer Özlü!

Sen tek kelimeyle bilgesin. Ama bu bilgelik okumayla, görüp geçirmeyle olacak bir bilgelik değil. Doğal bir yetenek gibi adeta bu sende. Bir insana buğulu buğulu bakan gözlerinle tüm kalbini görebiliyorsun neredeyse. Ayrıca yaşamın uçlarında yaşamayı seviyorsun. Yani pek çok konuda uçlarda yaşamak senin yuvan gibi. Hassasiyetin, inceliğin, aşkın, ayrılığın... Kendini daha çok buraya ait hissediyorsun, yaşamanın bile!

J.K. Rowling!

J.K. Rowling!

Sen son derece zeki bir insansın. Kendi içinde yarattığın rengarenk ve fantastik bir dünyan var. O dünyada başka bir alem, bambaşka canlılar var. Bu yüzden bizim içinde yaşadığımız dünyanın dertlerinden kendini sıyırmış, kendi dünyanla baş başa kalmış gibisin. Neşen de, üzüntün de kendi yarattığın evren olmuş adeta. Orada başrol de sensin, senarist de, yönetmen de. Kalem senin elinde ve istediğin gibi evirip çeviriyorsun bu dünyayı. Ve sana dokunmasalar 1000 yıl, mutlu mesut yaşarsın, o harika karakterlerinle, ey dünyanın en fantastik kadını!

Agatha Christie!

Agatha Christie!

Sen her şeyin ötesinde 'ölüm'e inanan bir insansın. Yaşadığın dünyadaki bütün güzelliklerin, şaşaanın bir gün solacağını ve geriye pişmanlıklarla dolu buruşuk bir ten kalacağını bildiğinden hayatını dolu dolu her günün tadını çıkararak yaşamaya adamışsın. Bu yüzden ne kadar renk katarsam o kadar iyi diye düşünüyorsun. Heyecansız bir hayat senin için asla düşünülemez; senin hayatına her an bir aksiyon, bir acayip hikaye, katil zanlısı pek şüpheli bir olay düet yapar, ey cinayetin düşesi!

Virginia Woolf!

Virginia Woolf!

Senin bu dünyadaki asıl meselen erkek egemen bir dünyada 'Ben de varım.' diyerek güçlü bir sesle kadın olarak var olabilmek. Başta kadınlar olmak üzere, gücü elinde bulunduranlar tarafından yok sayılan, ezilen herkesin yanında duracağına ant içmişsin. Senin bu dünyadaki asıl meselen, erkeklerin bol testosteron kokan dünyasında bir 'kadın' olarak varolabilmek. Sadece biyolojik olarak bir kadın olduğun için, erkeklerin seni ezmesine, yok saymasına da katlanamıyorsun. Bu yüzden senin şu hayattaki en büyük yardımcın, ayakların, ki ayakta durabilmenin romanını yazmışsın! Kadın gibi kadınsın kısaca!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
79
14
11
8
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cevriye Demir

J.K. Rowling! J.K. Rowling! Sen son derece zeki bir insansın. Kendi içinde yarattığın rengarenk ve fantastik bir dünyan var. O dünyada başka bir alem, bamb... Devamını Gör

hi

Rowling çıktım, son zamanlarda daha akıllıca davransaydı sevinebilirdim⚡