Görüş Bildir
Haberler
Seksi ve Sıkı Bir Karın

Seksi ve Sıkı Bir Karın

Pegarose
24.06.2014 - 09:48 Son Güncelleme: 24.06.2014 - 11:37

Evde yapacağın bu pilates hareketleriyle sımsıkı karın kaslarına kavuştuğunda daha seksi görüneceksin.

Muhtemelen daha önce Pilates hakkında övgü dolu yazılar okumuşsundur (sütun gibi bacaklar,güçlü karın kasları!) ya da belki ders alan arkadaşlarından abartılı sözler duymuşsundur. Konuya hâlâ kuşkuyla yaklaşıyorsan bu yazıyı dikkatle oku. “Pilates kaslarını güçlendirir, özellikle ufak kas gruplarını dengeli çalıştırır. Yelpazesindeki seçenekler sayesinde herkesin imreneceği uzun, ince ve sıkı bir vücuda sahip olursun” diyor.

New York’taki Physicalmind Studio’nun sahibi Lauren Piskin. Haftada sadece iki kez, 60 dakikalık Pilates dersi almak bile abdominal dayanıklılığı arttırıyor. Bununla birlikte genel olarak tüm vücut kaslarını da güçlendiriyor. Sorun şu ki, bu avantajlar bazen epey pahalıya patlıyor. Haftalık birkaç seans (yataklı pilates makinesi Reformerile) yüzlerce liraya mal olabiliyor. Bu yüzden Piskin, bütün vücudunu çalıştıracak ve karnında bulunan iç kasları devreye sokacak, evde de rahatça yapabileceğin bir programhazırladı. İhtiyacın olan tek şey küçük bir Pilates topu.

Piskin, “Top, makinede yaptığın hareketleri yaparken vücudunun gösterdiği direnci hissetmene ve makinede yapıyormuş gibi çalışma yapmana olanak tanır” diyor.Egzersiz planını haftada iki ya da üç kere uygulayabilirsin. Başlangıç olarak hareketleri 8-10 kez tekrarla. Aralarda mola vermemeye çalış, çok yorulursan soluklan ve devam et.

Sırtüstü uzan. Dizlerini bük, bacaklarını zeminle 90 derecelik açı oluşturacak şekilde yukarı kaldır (tablet tab pozisyonu). Topu ellerinin arasına al, dirseklerini hafifçe bük. Göğsünü ve kollarını kullanarak topu avuçlarının arasında sık. Karın kaslarından destek alarak omuzlarınla birlikte kürek kemiklerine kadar yerden yukarı doğru kalk, bu arada kol ve bacakların tavana doğru yükselmeli. Birkaç saniye durduktan sonra kontrollü şekilde başlangıç pozisyonuna dön.

Kaynak: http://www.pegarose.com/seksi-ve-siki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
3
2
2
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın