Görüş Bildir
Haberler
Şehrinizdeki Hava Kirliliği Oranını Anlık Olarak Öğrenin

Şehrinizdeki Hava Kirliliği Oranını Anlık Olarak Öğrenin

Onedio Teknoloji
16.12.2015 - 12:38 Son Güncelleme: 16.12.2015 - 22:05

Hava kirliliği, birçok şehirde insanlar için bir sağlık problemi sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum bizi, özellikle bazı günler diğer günlere göre çok daha fazla etkileyebiliyor. İşte tam da bu sebeple yapılan ve tüm dünya şehirlerindeki hava kirliliği oranını anlık olarak bize gösteren bir uygulama mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir interaktif haritadan oluşan bu uygulama, tüm dünya şehirlerinin hava raporlarını anlık olarak kullanıcıya sunuyor. Fast Company tarafından tasarlanan ve Plume Lambs adını alan uygulama sayesinde, istediğiniz herhangi bir şehrin o andaki hava kirlilik ve sis derecesini öğrenebiliyorsunuz. 

Aradığınız şehri bulmak için, Google Maps tarzındaki harita üzerinden şehir seçebilir veya alfabetik sıraya göre dizilmiş olan şehir listesinden istediğiniz şehre göz atabilirsiniz. Şehri seçtiğinizde, kentteki sis oranının ve hava kirliliğinin ne derecede olduğunu açıklayan bir rapor ile karşılaşıyorsunuz. Havadaki sis oranının yanı sıra, anlık olarak havanın açık hava sporları yapmaya, bisiklet sürmeye, bebekle dışarı çıkmaya ve dışarıda yemek yemeye uygun olup olmadığını gösteren bir ‘aktiviteler’ bölümü de yer alıyor.

Türkiye’den de bazı şehirlerin bulunduğu uygulamaya hemen ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: http://lifehacker.com/check-a-citys-s...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
6
6
4
2
2
1