Görüş Bildir
Haberler
Şehirler Arası Otobüsler Sefere Hazır: Yeni Dönemde İkramlar Kaldırılabilir

Şehirler Arası Otobüsler Sefere Hazır: Yeni Dönemde İkramlar Kaldırılabilir

Mart sonunda, şehirler arası seyahatin İçişleri Bakanlığı tarafından izne bağlanması ile çok az sayıda otobüs, şehirler arası yola çıkabiliyordu.

Otobüslerin yeni dönem için hazırlıklarını tamamladığını, araçların ve yazıhanelerin tamamının dezenfekte edildiğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, araçlarda ikramların kalkabileceğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Otobüsler sefere hazır halde bekliyor

Otobüsler sefere hazır halde bekliyor

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, şehirler arası otobüsler ile ilgili yaptığı açıklamada sağlık tedbirlerini aldıklarını, yolcuları güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere götürmeyi beklediklerini paylaştı.

İstanbul, Ankara, İzmir hattının da serbest bırakılmasını istediklerini anlatan Özcan, 'Tüm otobüs ve yazıhanelerimiz dezenfekte oldu. Personelimizin hazırlıkları da tamam. Dinlenme tesislerinin de kullanım alanları dezenfekte ediliyor. Hazır vaziyette bekliyoruz.' dedi.

'Şoför ve muavinler maske ve eldivenle hizmet verecek'

'Şoför ve muavinler maske ve eldivenle hizmet verecek'

Özcan, otobüslerde tüm hijyen tedbirlerinin alındığını söyledi ve muavinlerle şoförlerin, maske ve eldivenle hizmet vereceğini ifade etti. Özcan, ikramlar konusunda ise şunları söyledi:

'Otobüslerde ikramları oldukça azaltacağız, Hatta kaldırmayı da istiyoruz. Biliyorsunuz bazı firmalar direniyor bazıları da kaldırmak istiyor, kaldırma taraftarıyız. Sadece kapalı su ikram etmek istiyoruz. Koronavirüsle ilgili tedbirli davranmamız lazım, Sağlık Bakanlığı'nın tedbirlerine uymamız lazım.'

Köprü ve otoyol ücretleri için destek talebi

Köprü ve otoyol ücretleri için destek talebi

Yeni kurallarla bir otobüste en fazla 20 yolcu taşınabileceğini belirten Özcan, sözlerini şöyle noktaladı:

'Bu şekilde kazancımız gidiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve yollar da şimdiki şartlarda bizi çok zorluyor. Hele ki Ege'ye giden bir otobüsümüz Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri'ni kullanmak zorunda kalıyor. Gidiş gelişi köprü ve otoban parası 1.100 lira. Eşler, anne çocuk seyahat edince ayrı oturuyorlar ama evde bir arada yaşıyorlar. Bunların da yan yana oturmasına izin verilmesini talep ediyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
26
8
5
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Eminim ikramları kaldırmanız tamamen hijyenik sebeplerdendir, "duygusal" sebeplerden değil :D

aerialz

covid için ikram kaldıracaklarmış. yalana bak. dinlenme tesisleri zaten full+full hijyen. ulan hayatınız yalan dolan cukka.

Bilirkişi Raporu

İkram için biniyorduk biz, ulaşım yalan.