Görüş Bildir
Haberler
Şehirde Yaşasan da Stresini Yaşamamanı Sağlayacak 10 Yol

Şehirde Yaşasan da Stresini Yaşamamanı Sağlayacak 10 Yol

Şehir stresi herkesi derinden etkiliyor. Stresinizi yok edecek yöntemleri sizler için derledik. Şehirdeki stresini azaltacak ve seni daha huzurlu yapacak yöntemleri merak edenleri içeriğe alalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Meditasyon ve yoga yaparak stres yaşamayı azaltmak mümkün.

Hem meditasyon hem yoga, zihni sakinleştirerek rahatlamayı sağlayan yöntemler. Düzenli olarak yaptığınız yoga veya meditasyon sayesinde stresinizin azaldığını fark edebilirsiniz.

2. Doğada yapılan yürüyüşler stresinizi azaltıcı en büyük aktivitelerden.

Doğayla iç içe olmak insana iyi hissettiriyor. Yapacağınız doğa yürüyüşleriyle stresinizi azaltmanız mümkün. Temiz hava ve yeşillik zihinsel olarak sizi rahatlatacak aktiviteler.

3. Sanatsal herhangi bir aktivite yapmak, stresle başa çıkmanızı sağlıyor.

Resim yapmak veya enstrüman çalmak gibi aktiviteler yaratıcılığınızı ortaya çıkararak stresinizi azaltmaya yarıyor. Sevdiğiniz bir sanat alanını bulun ve haftalık bu aktiviteye zaman ayırın.

4. Tek başına geçirilen özel zamanlar stres yaşamanızı engelleyebiliyor. Kendinize tanıdığınız özel zamanlarda istediğinizi yaparak stres seviyenizi azaltabilirsiniz.

Kendinize ayırdığınız sessiz ve yalnız zaman sayesinde sakinleşerek stresten olabildiğince uzaklaşabilirsiniz.

5. Egzersiz yapmak, düzenli ve kaliteli bir hayat için şart. Egzersiz yaparken endorfin salgılanıyor ve bu da stresi azaltmaya yarıyor.

Koşu, bisiklet ya da yüzme gibi egzersizlerden sevdiklerinizi yaparak enerjinizi yükseltebilir ve stresinizi azaltabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bitkilerle uğraşmak insanı rahatlatan aktivitelerden. Evinizde bitkilere yer vererek stres seviyenizi azaltmanız mümkün.

Bitki yetiştirmek hem terapi etkisi yapıyor hem de doğayla iç içe olmayı sağlıyor.

7. Kültürel etkinliklere katılarak enerjinizi atmanız mümkün. Şehir hayatının stresini azaltacak kültürel aktiviteler sayesinde çok daha mutlu hissedebileceksiniz.

Şehrinizde olan kültürel etkinlikleri takip edin ve ilgi alanınıza göre konser ya da tiyatro gibi etkinliklerde keyifli ve rahatlatıcı zaman geçirin!

8. Su, insanı rahatlatıyor. Su kenarında geçirilen zamanlar stresi azaltmaya yardımcı.

Deniz, göl veya nehir kenarında vakit geçirmek stresin azalmasını sağlıyor. Suyun sesini dinleyerek veya manzarayı izleyerek rahatlayacağınız kesin.

9. Hobi edinmek, zihninizi boşaltmanıza yardımcı oluyor. Yeni bir hobi edinerek stresinizin azalmasını sağlayabilirsiniz.

Hoşunuza giden ne varsa hobi olarak yapabilirsiniz. Yemek yapmak veya çeşitli el sanatlarını hobi olarak yapmanız mümkün. Zihninizi rahatlatan hobilerinizle uğraşırken stresinizin azaldığını fark edeceksiniz.

10. Hayvanlarla vakit geçirmek stresi azaltmanın en tatlı yolu. Evde hayvanınız varsa onunla, yoksa sokaktaki canlarla ilgilenmek sizi rahatlatacak.

Hayvanların enerjisi ve sevgisi stresinizi azaltacağı için onlarla vakit geçirmenin stresinize çok iyi geleceği kesin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem Özel

Düşüncesiz+Vicdansız+Sorumsuz= Bencil Yaratık olacan ve ozaman Kuş gibi kendini hafif hissedecen ve rahatlıycan, tabi bunu yapabilmek de bir yetenek, kolay ... Devamını Gör