Görüş Bildir
Haberler
Seda Sayan Sendromu Olabilir mi? Tam 11 Kere Nikâh Masasına Oturmuş Evlilik Bağımlısı Kadının Hikâyesi

Seda Sayan Sendromu Olabilir mi? Tam 11 Kere Nikâh Masasına Oturmuş Evlilik Bağımlısı Kadının Hikâyesi

30.06.2022 - 08:47

Evlilik kararı vermek kolay değil. Çoğu zaman insanlar birlikte oldukları kişiyle uzun ve keyifli bir ömür paylaşmanın hayali ile bu kararı alıyor. Ancak bazen ne yazık ki gerçek hayat hayallerdekinden farklı gelişiyor ve evlilikler yürümeyebiliyor. İşte bu noktada insanlar ikiye ayrılıyor. Kimileri evliliğin kendisine göre olmadığına karar verip âdeta evliliğe tövbe ederken kimileri ise tekrar deneyip yanılması gerekse de bir gün gerçek aşkı ve doğru kişiyi bulacağına inanıyor. Gelin, tam 11 kere evlenen kadının hikâyesine yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaptığı mutsuz evliliklere rağmen denemekten vazgeçmiyor.

Yaptığı mutsuz evliliklere rağmen denemekten vazgeçmiyor.

Amerika’nın Utah eyaletinde yaşayan 53 yaşındaki Monette Dias, tam anlamıyla bir umutsuz romantik. Hayatı boyunca tam 11 kez nikâh masasına oturan Monette’in en kısa evliliği sadece 6 hafta sürerken en uzun evliliği ise 10 seneyi deviriyor. Her biri hüsranla sonuçlanan evliliklerine rağmen Monette, âşık olma hâline ve evliliğe bağımlı olduğunu ve bu nedenle karşısına çıkan her fırsatta evliliğe tekrar tekrar şans verdiğini ifade ediyor.

Hikâyesi bir televizyon programına konu oluyor.

Hikâyesi bir televizyon programına konu oluyor.

Monette’in arayışı, hayatı boyunca çok sayıda evlilik yapmış insanların konu edildiği bir televizyon programının yapımcılarının da ilgisini çekiyor. Program başladığı dönemde John isimli erkek arkadaşıyla mutlu bir ilişkisi olan Monette, ilk etapta aradığı aşkı bulmuş gibi görünüyor. Ancak çok geçmeden Monette ve John’ın ilişkilerinin üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başlıyor.

Büyük kavga, ilişkinin kaderini değiştiriyor.

Büyük kavga, ilişkinin kaderini değiştiriyor.

İkili program sırasında büyük bir tartışma yaşıyor ve bu tartışma onları önemli konularda düşünmeye zorluyor. Kavganın ardından yaptıkları konuşmada, ilişkilerinin neden kötü gitmeye başladığını sorguluyorlar ve gerçekten birlikte bir gelecekleri olup olmadığını değerlendiriyorlar. Konuşma sırasında John hem kendi ilişkilerinin hem Monette’in önceki ilişkilerinin yürümemesiyle ilgili açık bir şekilde Monette’i suçluyor. Kendisiyle ilgili sorunları çözmediği sürece asla düzgün bir ilişkiye sahip olamayacağını ifade ediyor. Bunun üzerine çift, yollarını ayırmaya karar veriyor.

Monette üzülse de ayrılığın doğru karar olduğunu biliyor.

Monette üzülse de ayrılığın doğru karar olduğunu biliyor.

Monette, John’ı çok sevdiğini ve onun ayrılık isteği karşısında çok üzüldüğünü, ancak içten içe bunun ikisi için de doğru karar olduğunu bildiğini ifade ediyor. John’la olan ilişkisinde çok büyük fedakârlıklar yaptığını ve harcadığı tüm çabalara rağmen bir ilişkisinin daha hüsranla bitmesinin kendisine acı verdiğini de ekliyor. İlişkide daha çok seven ve daha çok emek veren tarafın daima daha çok incinmeye de hazır olması gerektiğini vurguluyor.

On ikinci kocasını aramaya kaldığı yerden devam etmeyi planlıyor.

On ikinci kocasını aramaya kaldığı yerden devam etmeyi planlıyor.

John ile ayrılığından sonra kendisine biten ilişkisinin yasını tutmak için 2 ay süre tanımayı uygun bulan Monette, sonrasında hayatını birleştireceği doğru adamı aramaya devam edeceğini belirtiyor. Hayatında yaşadığı zor olayların hemen ardından başına her seferinde güzel şeyler geldiğini ve bu sefer de aşktan yana şansının döneceğine dair umutlu olduğunu, mücadeleyi bırakmayacağını paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Marcie, kardeşi Monette için çok endişeleniyor.

Marcie, kardeşi Monette için çok endişeleniyor.

Monette’in evlilik konusundaki talihsizliği kardeşi Marcie’yi de çok üzüyor. Marcie, Monette’in üçüncü evliliğine kadar durumu çok fazla yadırgamadığını ve sorunun kardeşinden kaynaklanmadığını düşündüğünü belirtiyor. Ancak boşanma ve evlilikler art arda geldikçe Monette için endişelenmekten kendini alamadığını ifade ediyor. Monette’in durumu hakkında konuşurken gözyaşlarına boğulan Marcie, kardeşinin de artık gerçek aşkı bulmayı sonuna kadar hak ettiğine inanıyor. Monette’in aksine Marcie’nin 38 yıldır devam eden mutlu ve huzurlu bir evliliği bulunuyor ve Marcie kardeşi Monette’in de artık bu güzel deneyimi yaşamasını tüm kalbiyle istiyor.

Amerikalı Monette’in aşkı arayışı, Seda Sayan’ı hatırlatıyor.

Amerikalı Monette’in aşkı arayışı, Seda Sayan’ı hatırlatıyor.

Henüz istediği sonuca ulaşamamış olsa da Monette’in aşkta doğru kişiyi bulma çabasını görmek aklımıza ister istemez ülkemizin renkli kişiliklerinden Seda Sayan’ı getiriyor. Seda Sayan da yaşı ve daha önceki evlilikleriyle ilgili olumsuz yorumları umursamaksızın aşkta mutluluğun peşinden koşmaya devam ederek ilham verenlerden biri. Geçtiğimiz nisan ayında yedinci kez nikâh masasına oturan Seda Sayan’ın bu sefer doğru kişiyi bulmuş olmasını umuyor, kendisine hayatını birleştirdiği Çağlar Ökten’le bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darbeli Matkap

Farklılık istiyor tek bir insanla değil çok fazla insanla ilişki yaşamak istiyor ancak çevresinde adı yolluya çıkacağı için nikah yapmak zorunda kalıyor sonr... Devamını Gör

Filizim

programlara konu olacak kadar çok değil aslında.