Görüş Bildir
Haberler
Seçime Haftalar Kala İstanbul'da Anketler Ne Diyor? İşte En Kapsamlı İstanbul Yerel Seçim 2019 Anket Sonuçları

etiket Seçime Haftalar Kala İstanbul'da Anketler Ne Diyor? İşte En Kapsamlı İstanbul Yerel Seçim 2019 Anket Sonuçları

31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları tüm partiler için son hızda devam ediyor. Adayların büyük bir kısmı belli olmuşken bütün illerde kıyasıya bir rekabet ve çalışma ortamı var. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde ülkemizin en büyük ili İstanbul'da da rekabet had safhada. Peki yerel seçim anketleri ne diyor? Sizlerle bir önceki genel seçim anketlerinde 11 farklı anket firmasından seçim anketlerini paylaşmıştık. Türkiye'nin seçim döneminde en çok okunan ve takip edilen seçim anketleri haberleri ile karşınıza çıkmıştık. Bu seçim döneminde de son dakika haberleri ve gelişmeler ile birlikte olacağız. İçeriğimiz sürekli olarak güncellenecektir.

İşte İstanbul için en güncel seçim anketi sonuçları! 

Seçim 2019 sitemizi incelemeyi unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

ORC Araştırma Şirketi

ORC Araştırma Şirketi

ORC 13 Ocak - 2 Şubat arasında 5950 kişiyle yaptığı anket sonucunda Binali Yıldırım %43,6 ile süreci önde götürüyor.

Parti dağılımları ise yukarıdaki şekilde.

Piar Araştırma

Piar Araştırma

Araştırma, 19-22 Aralık tarihlerinde İstanbul’da 3 bin 120, Ankara’da bin 950 kişiyle görüşülerek yapıldı. 

Buna göre İstanbul’da AKP adayı Binali Yıldırım’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 36,5. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 33 oy oranına sahip. 

Kaynak

Konsensus Araştırma Şirketi

Konsensus Araştırma Şirketi

Konsensus; araştırmaya katılan İstanbullulara “Bu pazar bir Yerel Seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu sorulmuştur. Araştırmaya katılan 2000 kişinin %3’ü “Boş oy kullanırım“, %0,8’i “Kararsızım” cevabını verirken %1’i cevap vermemiştir. Toplamda, siyasi parti ismi belirtmeyenlerin oranı ise %4,8’dir.'  ibarelerine yer veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrasya Araştırma

Avrasya Araştırma

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 10 büyükşehir için iki adaylı (CHP-AKP) seçim durumunda oluşacak oy oranları ile ilgili yaptıkları anketin sonuçlarını Twitter hesabından paylaştı. Katılımcı sayısı ile ilgili bilgi bulunmuyor.

Buna göre İstanbul’da “Büyükşehirlerde sadece CHP/İyi parti ittifakı ve Cumhur ittifakı katılırsa oyunuz ne yönde olur?” sorusuna “Ekrem İmamoğlu” diyenler yüzde 42, “Binali Yıldırım” diyenler ise yüzde 44 oldu. Kararsızlar yüzde 14’te kaldı.

Optimar // Genel bir sonuç içeriyor.

Optimar // Genel bir sonuç içeriyor.

Optimar Araştırma, seçmenin siyasi tercihini ortaya koymayı amaçlayan ve 28 Aralık- 3 Ocak tarihleri arasında 26 ilde 252 kişi ile gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre '31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz?' sorusuna, katılımcıların yüzde 32.5'i AK Parti, yüzde 20.4'ü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yüzde 5.5'i İYİ Parti, yüzde 5.4'ü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yine yüzde 5.4'ü Halkların Demokratik Partisi (HDP), yüzde 1'i ise Saadet Partisi (SP) ve yüzde 1.2'si de 'diğer partiler' yanıtını verdi.

Güncel Ankara seçim anketi sonuçları için aşağıdaki haberimizi ziyaret edebilirsiniz.

Peki siz bu sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı tüm okuyucularımız ile yorum alanında mutlaka paylaşın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
472
180
171
71
36
26
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinanoku

Bence ak parti bu sefer de istanbulu alırsa amına koyar yani istanbulun söyliyim bütün zenginlere peşkeş çeker 4. köprüyü yapar 30 TL ye geçersiniz artık köp... Devamını Gör

Ali Engin Biçer

boşuna demiyolar ceketi koysak seçilir diye. omurgasız medya sayesinde hiçbirşey yapmayan beşbinali seçilir yine

Mida yuhen

İstanbul bir kaç semt o da chp yonetiyor, kalanı da bildiğin yobaz ve köylü kesim istanbul kuru ekmek yese de bunu sorgulamayan insanlarin doluştugu eğitimsi... Devamını Gör