Görüş Bildir
Haberler
Saygı "Arya" Damla Sönmez Kimdir? Damla Sönmez Kaç Yaşında ve Nereli?

Saygı "Arya" Damla Sönmez Kimdir? Damla Sönmez Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
23.09.2021 - 19:35

Televizyon tarihine Behzat Ç. dizisinde yardımcı karakter olarak giren Ercüment Çözer karakteri, kendi dizisine kavuşuyor. Behzat Ç. döneminde de oldukça sevilen ve dikkatle izlenen karakterin yeni dizisi merak konusu oldu. Tecrübeli oyuncu Nejat İşler'in hayat verdiği Ercüment Çözer'in yeni dizisi 'Saygı' bugün Blu TV platformunda yayın hayatına başlıyor. Birbirinden yetenekli, usta ve genç oyuncularında kadroda bulunduğu Saygı, izleyiciler tarafından merakla bekleniyor. Peki, Saygı 'Arya' Damla Sönmez kimdir, Damla Sönmez kaç yaşında ve nereli? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Blu TV platformunun merakla beklenen Saygı Bir Ercüment Çözer Dizisi, bugün yayın hayatına başlıyor. Birbirinden yetenekli, usta ve genç oyuncularında kadroda bulunduğu Saygı, izleyiciler tarafından merakla bekleniyor. Peki, Saygı 'Arya' Damla Sönmez kimdir, Damla Sönmez kaç yaşında ve nereli?

DAMLA SÖNMEZ KİMDİR?

Damla Sönmez, 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul'da doğdu. Çerkes kökenli olan Türk oyuncu St. Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak tamamladı.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman, 1 yıl da piyano dalında öğrenim gördü. New York Black Nexxus Academy’de Stuart Burney ile çalıştı.

2009 yılında “Bornova Bornova” filmindeki rolüyle 46. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”., Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde “Umut Veren Genç Yetenek”, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde “Genç Cadı” ödüllerini aldı.

2015 yılında 18. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'de, festivalin Festival Genç Başkanı görevini yürütürken, “Deniz Seviyesi” filmindeki rolüyle de 21. Altın Koza Film Festivali ve Milano Uluslararası Film Festivali (MIFF) 'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi oldu.

Pürtelaş’ın “Constellations/Parçacıklar” adlı oyunu, 2012 yılında Tiyatro Yanetki’nin “Yalnız Batı” adlı oyunuyla başlayan, sonrasında 2014 yılında 'Savaş' oyunuyla devam eden profesyonel tiyatro hayatının üçüncü oyunudur. “Savaş” oyunundaki rolü ile Yeni Tiyatro Dergisi’nden “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır.

Sönmez, tiyatro ve sinema ile birlikte televizyon dizilerinde de yer almaktadır. Gece Gündüz, Türkan, Bir Aşk Hikayesi ve Güllerin Savaşı gibi diziler ile birlikte 2019 yılından beri Çukur dizisinde rol alırken aynı yıl içerisinde Netflix yapımı Rise of Empires: Ottoman mini dizisinde de yer aldı.

DAMLA SÖNMEZ BOYU KAÇ?

Damla Sönmez 1.62 boyundadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Akkaya

Damla Sönmez çok iyi bir oyuncu