Şarkılar Bizi Söyler Nilgün Belgün Kimdir? Nilgün Belgün Kaç Yaşında, Nereli?

0PAYLAŞIM

Kanal D ekranlarında yayınlanan eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler, her hafta birbirinden ünlü konukları ağırlıyor. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunduğu programın bu akşamki konuklarından biri de Jet Sosyete, Akasya Durağı, Yabancı Damat gibi yapımlarda yer alan tiyatrocu, sinema ve dizi oyuncusu Nilgün Belgün. Peki, Nilgün Belgün kimdir, kaç yaşında? Nilgün Belgün nereli, kaç kez evlendi? İşte Nilgün belgün'ün hayatına dair merak edilenler...

Nilgün Belgün Kimdir?

Türk tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı Nilgün Belgün, 18 Mart 1953 tarihinde İstanbulda dünyaya geldi. Özel Şişli Lisesi ve İstanbul Belediye konservatuvarı Şan ve Tiyatro Bölümü mezunu olan Belgün, 1973'te sanat hayatına atıldı. 

İlk olarak Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda deneyim edinen sanatçı, daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.1990 yılında "Bir Başka Gece"de oynadığı Darbukatör Bayramdaki "Gülpembe" rolüyle kısa sürede daha büyük bir kitle tarafından tanındı.

"İite Müzik İşte Eğlence", "Gece Sefası" gibi televizyondaki eğlence Showlarında çeşitli parodilerde çeşitli tiplemeler yaptı. Sanat hayatının dışında, iki kitap yazan ve sosyal etkinliklerde de bulunan Belgün, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği`nde Türkiye genelinde “Kadını Bilinçlendirme” kampanyasında çalışmalar yaptı, Parkinson hastalığıyla ilgili 2 yıl süren sağlık çalışmalarında yer aldı.

Nilgün Belgün Kaç Kez Evlendi?

Nilgün Belgün İlk evliliğini 19 yaşındayken, tiyatrocu ve komedyen Abdullah Şahin ile yaptığı evlilikten Oylum Şahin adında kızı var. Nilgün Belgün'ün ikinci eşi İlhan Gencer'den Merve Gencer adında bir kızı var.Nilgün Belgün üçüncü evliliğini Atilla Demircioğlu ile yaptı. Esra Erol'un doğum yapması sebebiyle Esra Erol'da programının geçici sunuculuğunu yapmıştır.

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

  • İkinin Biri  

  • Çılgın Hafta Sonu

  • Bir Kış Öyküsü

  • Tepetaklak

  • Papaz Kaçtı

  • Keşanlı Ali Destanı

  • Matruşka

  • Deliler Boşandı

  • Yedi Kocalı Hürmüz

  • Karmakarışık

  • İyi Günde Kötü Günde

  • Hoşça Kal İstanbul

  • Nilgün Belgün'le Aşk ve Komedi

Ödülleri:

  • 1993 - Milliyet Gazetesi Yılın En İyi Tv Komedi Kadın Oyuncusu ödülü.

  • 2006 - Tiyatro İstanbul, Tepetaklak, Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu 

  • 2006 - Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi, Altın Lale Güzel Sanatlar Ödülü, En İyi Tiyatro Oyuncusu

Filmografi:

  • Jet Sosyete 2019-2020 

  • Akasya Durağı - 2009-2012

  • Papatyam - 2011

  • Petek Dinçözle 10 Numara - 2010

  • Karışık Aile - 2010

  • Benim Annem Bir Melek - 2008

  • Yağmurdan Sonra - 2008

  • Çinliler Geliyor - 2006

  • Yalancı Yarim - 2006

  • Mavi Kolye - 2004

  • 3. Tür - 2004

  • Tatil Aşkları - 2004

  • Yabancı Damat - 2004

  • Beybaba / Koltuk - 2003

  • Büyümüş de Küçülmüş - 2003

  • Şeytan Bunun Neresinde - 2002

  • Şen Kahkahalar - 2001

  • Güz Gülleri - 2001

  • Bana Şans Dile - 2001

  • Bir Demet Kahkaha - 2000

  • Adada Bir Sonbahar - 2000

  • Baykuşların Saltanatı - 2000

  • Kadınlar Kulübü - 1999

  • Hayvanlara Dokunduk - 1997

  • Köşe Kapmaca - 1996

  • Çiçek Taksi - 1995

  • Cümbüş Sokak - 1993

  • Bizim Mahalle - 1993

  • Bıçkın - 1988

Kitapları:

  • İçimdeki Kadın 

  • Bir Kadın Bir Erkek 

  • Hayat... Sen Benimsin

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Helal olsun!
Hoş değil!
Yerim!
Çok acı...
Yok artık!
Çok iyi!
Kızgın!
YORUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Görüş Bildir