Görüş Bildir
Haberler
Şans ve Mutluluk Taşı: Yeşim Taşının Faydaları

Şans ve Mutluluk Taşı: Yeşim Taşının Faydaları

Nur YILMAZ
06.07.2022 - 16:41 Son Güncelleme: 06.07.2022 - 16:43

Doğal taşların bazıları fiziksel ve duygusal olarak bireylere iyi geldiğine dair bir inanış vardır. Son dönemde ismini sıklıkla duyduğumuz yeşim taşıda bunlardan bir tanesi. Yeşim taşının cilde, vücuda pek çok yararı vardır. Bunların yanı sıra meditasyon yaparken de kullanabileceğiniz yeşim taşı, şans ve mutluluk taşı olarak da biliniyor.

Yeşim taşı İkizler, Boğa ve Balık burçlarının kullanması önerilen bir kristaldir. Bunun yanı sıra bu taş kök çakrasına ve kalp çakrasına iyi gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşim Taşının Nedir?

Yeşim Taşı
i4.hurimg.com

Yeşim taşı ya da diğer ismi ile cennet taşı, yüzyıllar boyunca mücevherat ve heykelcik yapımında tercih edilmiştir. Yeşim taşının rengi genelde yeşil renktedir. Bu taş sert saydam ya da yarı saydamdır. Yeşil dışında sarı, beyaz, kahverengi ve kırmızı renkleri de vardır. Yeşim taşının Jade ve Nefrit olarak iki çeşidi bulunur.

Uzak doğu ülkelerinde oymacılık için tercih edilen yeşim taşı ile yapılan figürler Yeni Zelanda yerlileri Maoriler tarafından uğurlu taş olarak anılmaktadır. Bunun yanı sıra geçmiş zamanlarda Çin’de yapılan evlerin temelinde ve çatılarda evi yıldırımdan koruduğuna inanılır bu yüzden de kullanılırdı.

Kristal yapıya sahip olan bu taş, Çin, Tayland, Yeni Zelanda, Hindistan, Papua-Yeni Gine, ABD, Meksika, Zimbabwe, Myanmar’da çıkarılır. Yeşim taşının yapısında ise sodyum, kalsiyum, demir, magnezyum, krom, manganez, alüminyum mineralleri bulunur.

Yeşim Taşının Tarihçesi

Yeşim Taşı
cdn.bolgegundem.com

Yeşim taşının kullanımı yüzyıllar önceye dayanır. Eski Doğu uygarlıklarında kullanılmaya başlandı. Dünya çapında yapılan kazılarda yeşim taşına antik yerlerde rastlandı. Yeşim taşı bu kazılarda aletlerde ve mutfak eşyalarında yer alıyordu. Geçmiş zamanlarda Yeni Zelanda’da yer alan kabileler maskelerini süslemek için yeşim taşı kullanırdı.

Asya kültüründe yeşim taşı takan kimseye bu taşın, iyi şans getireceğine inanılırdı. Bunun yanı sıra antik çağlarda yeşim taşının böbrek hastalıklarına, diş çürüklerine ve ağrılarına iyi geldiğine dair bir inanç vardı.

Yeşim Taşının Özellikleri

Yeşim Taşı
i4.hurimg.com

Hem sağlık hem de rüyalar için etkili bir taş olan yeşim taşı, enerjinizi yükseltmek, hayallerinize dokunmak için ihtiyacınız olan tüm sevgiyi ve cesareti bedeninizde hissetmenizi sağlar. Jade ve nefri olarak iki çeşidi bulunur. Ancak bu iki çeşidi ayırt etmek oldukça zordur. Genelde uzmanlar ses frekansı veya farklı teknikler ile bu iki çeşidi ayırt eder.

Yeşim Taşının Faydaları

Yeşim Taşı
i4.hurimg.com

Başlangıçlar ve fırsatlar için etkili bir taş olarak anılan yeşim taşının kullanımı yüzyıllar önceye dayanır. Peki yeşim taşının faydaları nelerdir?

  • Yeşim taşının huzur ve güven verici özelliği vardır. Bu özelliği sayesinde kaygılardan kurtulmanıza destek sağlar.

  • Zihin faaliyetlerini güçlendiren yeşim taşı, düşüncelerinizin netlik kazanmasına yardımcı olur.

  • Aşırı duygulardan sizi koruyarak duygusal dengelemeye yardım eder.

  • Vücuttan toksinlerin atılmasını ve kanın temizlenmesine yardım eder.

  • Antioksidandır.

  • Odaklanma problemleri yaşayan bireylerde odaklanmada yardımcı olur.

  • Kolay doğuma yardımcı olur.

  • Zihni arındırır.

  • Spiritüel yönü sayesinde zihin ile bağlantınızı güçlendirir.

  • Yenileyici ve arındırıcıdır.

Yeşim Taşı Nasıl Temizlenir?

Yeşim Taşı
i20.haber7.net

Kristallerin kullanılmadan önce temizlenmesi önerilir. Tabi bu temizleme düzenli aralıklar ile ara ara devam etmelidir. Sizinle paylaşacağımız 4 yöntem ile taşınızın enerjisini temizleyebilirsiniz.

1. Yöntem: Yeşim taşı kristalinizi toprağa gömün ve bir gece toprağın içerisinde bekletin.

2. Yöntem: Bir tütsü yakarak bu tütsü yardımı ile yeşim taşınızı temizleyebilirsiniz.

3. Yöntem: Yeşim taşınızı güneş ışığından faydalanarak arındırabilirsiniz.

4. Yöntem: Yeşim taşınızı selenit taşının ya da bir tuz lambasının yanına bırakarak arındırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anonim

Ben şansa inanmam ginseng g 115 içeren formülüyle djdjdjdjd