Görüş Bildir
Haberler
Sanat Dünyasının Devleri Bir Çatı Altında: Art Basel Kapılarını Açtı

Sanat Dünyasının Devleri Bir Çatı Altında: Art Basel Kapılarını Açtı

Batuhan
16.06.2016 - 11:41

Art Basel kapsamında devasa ölçekli ve geleneksel fuar anlayışına uymayan eserlerin sergilendiği Art Unlimited Basel, 13 Haziran Pazartesi akşamı gerçekleşen bir öngösterimle sanatseverlerle buluştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hirshhorn Müzesi’nin küratörü Gianni Jetzer’ın beşinci kez küratörlüğünü üstlendiği Art Basel Unlimited’da bu sene resimden heykele, enstalasyondan video sanatına, farklı disiplerden toplam 88 adet heybetli iş yer alıyor. Din, dil, ırk, hatta yaş gözetmeksizin birçok farklı yapıdaki sanatçının katılımıyla gerçekleşecek olan Unlimited, hiç olmadığı kadar çeşitli.

Fuarın ziyaretçiler arasında Cem Yılmaz'da bulunuyor

Anish Kapoor, Ai Weiwei, Paul McCartney, Tracey Emin, Sol le Witt gibi sanat dünyasının dev isimleri kadar yeni yükselen Uzak Doğulu genç sanatçılar da fuarın gözdesi.

Fuarın en etkili parçalarından birisi 'Koleksiyonerin Evi'

Fuarın en etkili parçalarından birisi 'Koleksiyonerin Evi'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Unlimited’ın en etkili parçalarından birisi ise Hans Op de Beeck’in The Collector’s House (Koleksiyonerin Evi) adlı enstalasyonu. Sadece gri alçıyla yaratılan oda, pianosu, kütüphanesi ve Roma heykelleriyle kalıplaşmış Pompeii evlerini anımsatıyor.

Globalizm kavramı altında, dünyanın her tarafından hem sanatçılara hem ziyaretçilere açık duruşuyla bir kültürel diyalog kurmayı hedefleyen Art Basel, 19 Haziran’a dek açık olacak.

Artful Living

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
17
8
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın