Görüş Bildir
Haberler
Samsung Türkiye'ye Yapay Zeka Laboratuvarı Kurdu

Samsung Türkiye'ye Yapay Zeka Laboratuvarı Kurdu

Samsung yapay zeka teknolojisini Türkiye’ye getirdi. Ankara Üniversitesi bünyesinde Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı’nı açan teknoloji devi, bu anlamda Türkiye’deki ilk yapay zeka girişimini de hayata geçirmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmalarda kullanılacak tüm cihazlar ve laboratuvar ekipmanları Samsung Electronics Türkiye tarafından temin edilecek.

Kurulacak olan Yapay Zeka Laboratuvarı’nda öğrencilerin becerilerini olgunlaştırması, laboratuvar ortamında pratik bilgiler edinmeleri ve yapay zeka alanında araştırmalar yürüterek kendi çalışmalarını geliştirmeleri hedefleniyor. 

Laboratuvar, öğrencilere geleceğin teknolojileri üzerinde çalışma olanağı bulabilecekleri bir platform sağlaması bakımından oldukça önemli. 

Laboratuvardan 20’nin üzerinde akademik personel ve asistan ile 600’ü lisans, 100’ü lisansüstü olmak üzere 700 öğrenci yararlanacak.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, açılış töreninde yaptığı konuşmasında;

“Samsung olarak, “dünyaya ilham ver, geleceği şekillendir” vizyonumuz ışığında, insanların hayat kalitesini artıracak yenilikçi teknolojiler tasarlıyoruz. Yapay Zeka teknolojilerinin, kısa zaman içinde yaşamımızı ve çalışma hayatımızı dönüştürdüğüne tanık olacağız. İşte bu nedenle, Ankara Üniversitesi ile birlikte yapay zekaya odaklanan bu laboratuvarı açmaya karar verdik. İnanıyoruz ki; Ankara Üniversitesi’ndeki Yapay Zeka Laboratuvarı, akademisyenlerin ve öğrencilerin, Türkiye’deki yapay zeka çalışmalarına öncülük etmeleri için gerekli altyapıya sahip olmalarını sağlayacak. Ankara Üniversitesi ile bundan 3 yıl evvel Samsung Android Laboratuvarı’nı kurmuştuk. Şimdi de bu verimli işbirliğini, “Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı” ile devam ettirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

LOG ve Digital Age

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
53
12
8
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ak koyunlarin beyinlerini incelemeye getirmisler

Eren Stark

ee doğalı olmayınca yapay mapay bi şekilde ihtiyacı karşılamak gerekiyo. tebrik ediyorum güzel bi atılım