Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

Enver K.
10.12.2015 - 00:06

Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında toplam 8 maç oynandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkan takımlar;

Barcelona, Roma, Chelsea, Dinamo Kiev, Bayern Münih, Arsenal, Zenit, Gent

UEFA Avrupa ligine devam edecek takımlar;

Bayer Leverkusen, Olympiakos, Porto, Valencia

  • Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki 16 muhtemel rakibinden 8'i: Porto, Olympiakos, Manchester Utd, Sevilla, Napoli, Lazio, Basel, A.Bilbao

Chelsea 2-0 Porto

Chelsea 2-0 Porto

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Chelsea Stamford Bridge'de konuk ettiği Porto'yu 2-0 yendi ve adını bir üst tura yazdırdı.

Karşılaşmada Chelsea'ye turu getiren golleri 12. dakikada Porto'lu Marcano kendi kalesine ve 52. dakikada da Willian attı. Bu sonuçla puanını 13'e yükselten Chelsea grup lideri olarak adını bir üst tura yazdırdı.

Karşılaşma öncesi 1 puana adını üst tura yazdıracak olan Porto ise Dinamo Kiev'in Maccabi Tel Aviv'i 1-0 yenmesiyle grupta 3. sıraya geriledi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Dinamo Kiev 1-0 Maccabi Tel-Aviv

Dinamo Kiev 1-0 Maccabi Tel-Aviv

Maccabi Tel-Aviv'i tek golle deviren Dinamo Kiev, Porto'nun Chelsea'ye kaybetmesiyle birlikte gruptan ikinci sırada çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda son hafta karşılaşmalarında Dinamo Kiev, sahasında konuk ettiği Maccabi Tel-Aviv'i 1-0'lık skorla mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırdı.

Porto'nun Chelsea'ye 2-0'lık skorla boyun eğmesiyle birlikte grubu ikinci sırada tamamlayan Ukrayna temsilcisi, 16 yıl aradan sonra Avrupa Kupaları'nda son 16'ya kalmayı başardı.

Dinamo Kiev'e galibiyeti getiren gol 16. dakikada Denys Garmash'dan geldi.

Bu sonucun ardından Dinamo Kiev puanını 11'e yükselterek ikinci sıraya yerleşirken, Maccabi Tel-Aviv ise grup aşamalarını puansız tamamladı.

Roma 0-0 BATE Borisov

Roma 0-0 BATE Borisov

Şampiyonlar Ligi E Grubu son maçında Roma, evinde BATE Borisov'u ağırladı.

Şampiyonlar Ligi'nde grup etabının son maçında Roma, kritik anlam taşıyan mücadelede BATE Borisov'u konuk etti.

BATE, Leverkusen ve Roma arasında kıyasıya bir ikincilik mücadelesi bulunan grupta Roma, Belarus temsilcisine karşı 90 dakika boyunca üstün oynasa da bir türlü golü bulamadı.

0-0 sona eren maçın ardından 6 puana yükselen İtalyan ekibi, ikili averaj farkıyla Leverkusen'in önüne geçti ve grubu ikinci sırada tamamlayarak Devler Ligi'nde son 16'ya kaldı. Puanını 5 yapan BATE Borisov ise grubu son sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'nin kıyısından döndü.

Gent 2-1 Zenit

Gent 2-1 Zenit

Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Gent Zenit'i 2-1 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

Karşılaşmada Gent'e 2. turu getiren golleri 18. dakikada Depoitre ve 78'de Milicevic kaydetti. Zenit'in tek golünü ise Dzyuba 65. dakikada kaydetti.

Gent bu galibiyetle 7 puanla ilk kez katıldığı Devler Arenası'nda adını bir üst tura yazdırmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayer Leverkusen 1-1 Barcelona

Bayer Leverkusen 1-1 Barcelona

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği karşılaşmada Bayer Leverkusen Barcelona ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Karşılaşmanın 20. dakikasında Lionel Messi ile Barcelona 1-0 öne geçti. Bu golden 3 dakikada sonra Hakan Çalhanoğlu'nun asistinde Chicharito topu filelerle buluşturdu ve Leverkusen'e beraberliği getiren golü kaydetti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın 2. yarısında gol sesi çıkmadı ve Leverkusen 6 puan ve averajla Roma'nın ardında kaldı ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Grubun bir diğer maçında ise İtalya'da Roma, Bate Borisov'u konuk etti. Karşılaşma 0-0 golsüz beraberlikle sona erdi ve Roma 6 puanla adını üst tura yazdırdı. Karşılaşmada Salih Uçan'da Roma'nın 18 kişiik kadrosunda yer aldı.

Olympiakos 0-3 Arsenal

Olympiakos 0-3 Arsenal

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6. ve son haftasında İngiltere temsilcisi Arsenal, konuk olduğu Yunanistan ekibi Olympiakos'u 3-0 yenerek F Grubu'nda üst tura adını yazdırdı.

Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Arsenal, 29. dakikada Olivier Giroud ile bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren İngiliz temsilcisi, Giroud ile 49'uncu dakikada farkı ikiye çıkardı. Fransız golcü, 67'de penaltıdan bir kez daha fileleri havalandırarak 'hat-trick' yaparken, takımının mücadeleden 3-0 galip ayrılmasını da sağladı.

Bu sonuçla puanını 9'a çıkaran Arsenal, averaj farkıyla grupta 2'nci sırayı alarak Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıktı. Aynı puandaki Olympiakos ise UEFA Avrupa Ligi bileti aldı.

Dinamo Zagrep 0-2 Bayern Münih

Dinamo Zagrep 0-2 Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi F Grubu son hafta karşılaşmasında liderliği garantileyen Bayern Münih deplasmanda Dinamo Zagrep'e konuk oldu.

İki takım da karşılaşmanın ilk yarısında gol atamadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

62. dakikada Bayern Münih'in golü geldi. Polonyalı yıldız Lewandowski bu maçı da boş geçmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün 3 dakika sonrasında yeniden sahneye çıkan Lewandowski, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

Maçın kalan dakikalarında gol olmadı ve Bayern Münih, Dinamo Zagreb'i 2-0 yendi. Bayern lider olarak grubu bitirirken, Zagreb Avrupa defterini kapattı.

Valencia 0-2 Lyon

Valencia 0-2 Lyon

Şampiyonlar Ligi H Grubu son hafta maçında sonunculuğu garanti olan Fransız temsilcisi Lyon, İspanya'dan zaferle ayrıldı.

Valencia'ya konuk olan Lyon, 37. dakikada Maxwell Cornet'in golüyle öne geçti.  Mücadelenin ilk yarısı bu golle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da kısır bir futbol vardı. Lyon'un baskısını arttırdığı dakikalarda Fransız ekibi Lacazette ile 76. dakikada farkı ikiye çıkarttı.

Valencia evinde 2-0 mağlup oldu ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
2
1
1
1
1
0