Görüş Bildir
Haberler
Samanyolu Türksat'tan Çıkarıldı

etiket Samanyolu Türksat'tan Çıkarıldı

Deniz Gök
13.11.2015 - 17:24 Son Güncelleme: 15.11.2015 - 09:23

Samanyolu Yayın Grubu’na ait televizyon kanalları ve radyoları gece 00.00 itibariyle Türksat’tan çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türksat ile 2014 yılına kadar anlaşması bulunan Samanyolu grubuna ait Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Yumurcak TV ve Dünya TV’nin de aralarında bulunduğu 13 televizyon ve radyo kanalının yayını kesildi.

Samanyolu'ndan açıklama

Öte yandan 1992 yılından bu yana yayın yapan Samanyolu Yayın Grubu, bu kararı gerek Türk mahkemelerinde, gerekse Uluslararası mahkeme ve platformlara taşıyarak hakkını arayacağını açıkladı.

İşte Samanyolu TV'nin Kapatıldığı An

Kablo TV ve Digiturk'ten de çıkarılmıştı

Kablo TV ve Digiturk'ten de çıkarılmıştı

Türksat geçen ay da Samanyolu grubu kanallarının Kablo TV yayınlarını durdurmuş, Digiturk ise gruba ait kanalları platformundan çıkarmıştı.

Türksat'a kanal yayınlarının neden kesildiğine dair gönderilen abone sorularında ise 'Yönetim Kurulu kararı' gerekçe gösterilmişti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Nisan 2015 verilerine göre Türksat'ın Kablo TV 1 milyon 176 bin abonesi bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koza İpek'e Kayyumdan 2 Hafta Sonra

Koza İpek'e Kayyumdan 2 Hafta Sonra

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 'Yasadışı dinleme' soruşturması kapsamında hala tutuklu bulunuyor.

Samanyolu grubu Digitürk ve Kablo TV'den çıkartıldığında Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) heyetinin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyesi Süleyman Demirkan,'Bu ancak sıkıyönetim dönemlerinde ve diktatörlüklerde olabilir. Yargı kararı olmaksızın, savcı marifetiyle ya da siyasetçilerin emrindeki bürokratlarla bu tasarrufların yapılması Türkiye’ye yakışmıyor' demişti.

Gülen cemaatine yakın Samanyolu medya grubu kanallarının Türksat'tan çıkarılması kararı, yine Gülen cemaatine yakın Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atanması ve yayın politikalarının değiştirilmesinden iki hafta sonra gerçekleşti.

Samanyolu Yayın Grubu'nun Başkanı Hidayet Karaca ise hala 'Yasadışı dinlemeler' soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor.

BBC Türkçe, Hürriyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
153
58
29
26
22
4