Görüş Bildir
Haberler
Salih Dursun'un Hakeme Kırmızı Kartı Dünya Basınında

etiket Salih Dursun'un Hakeme Kırmızı Kartı Dünya Basınında

Onedio Medya
22.02.2016 - 09:34 Son Güncelleme: 22.02.2016 - 10:14

Galatasaray-Trabzonspor maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel’in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareket ile Türkiye'nin yanısıra dünya basınında da gündem oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz basınından Daily Mail gazetesi, Salih Dursun’un bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne’nin hakem Dougie Smith’e gösterdiği sarı kartı hatırlattığını ifade ederek, “Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi” yorumunda bulunuldu.

İngilizlerin önemli gazetelerinden The Sun ise bu olayı, “kaos” olarak nitelendirirken BBC ise, Salih Dursun’un protestosu için, “Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi” başlığını kullandı.

Alman Bild gazetesi ise, “Türkiye’de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı” başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

İspanyol Marca gazetesi de, “Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı” başlığını atarken, Salih Dursun’un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsveç basını: 'Maç skandala döndü'

İsveç basını: 'Maç skandala döndü'

İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbaldet, ''Erkan Zengin'in gol attığı maçta kaos çıktı'' başlığını kullanırken, haberde ''Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta 4 Trabzonlu futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel geceye damgasını vurdu. Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, hakemin elinden kırmızı kartı alarak Bitnel'e göstermesi de maçla ilgili en çok konuşulan olaylardan biri oldu'' şeklinde ifadelere yer verdi.

Expressen gazetesinde de ''Erkan kaosun ortasında kaldı'' başlığı kullanılan haberde, Trabzonspor'un Erkan Zengin'in golüyle mutlu başladığını ve hakemin gösterdiği 4 kırmızı kartla maçın skandala döndüğünü yazdı.

İsveç devlet televizyonu SVT'de ise 'Skandal: Zengin'in takım arkadaşı hakemi oyundan attı'' başlığı ile haberi duyururken, Trabzonspor'un oyunu 7 kişiyle tamamlamak zorunda kaldığı ve Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstererek bir skandala imza attığını belirtti.

CBS: 'Türk futbolu bize uzun süre unutamayacağımız ilginç bir an yaşattı'

Salih Dursun'un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart, Amerikan basınında da yankı uyandırdı.

CBS Sports 'Kızgın oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi' başlığı verdiği haberde, 'Türk futbolu bize uzun süre unutamayacağımız ilginç bir an yaşattı' ifadelerini kullandı.

Sports Illustrated, 'Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu oyuncu maçtan atıldı' başlığıyla verdiği haberinde, Salih Dursun'un, hakem Bitnel'in elinden kartı kaparak kendisine sahayı terk etmesi için eliyle işaret ettiği vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
244
121
32
11
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

sırf yarış kızışsın lig tv zarar etmesin diye ülke futbolunun ammmına godular -.-

feyk

kopek adami isirinca degil, adam kopegi isirinca haber olur.

Hakem kırmızı kart görür oynamıştım, Şu an dubai'den yazıyorum.