Görüş Bildir
Haberler
Saldırıların Adresi Mardin: Doktorun Burnu ve Parmağı Kırıldı, Yakınları Kurşunlandı

etiket Saldırıların Adresi Mardin: Doktorun Burnu ve Parmağı Kırıldı, Yakınları Kurşunlandı

Midyat Devlet Hastanesi’nde görev yapan göz doktoru Yaşar Dağ, kendisi gibi doktor olan eşini almak için gittiği aile sağlığı merkezinde hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Doktorun göz altı kemiği, burnu ve parmağı kırıldı. Öte yandan gözaltına alınan zanlıların yakınlarıyla Dağ'ın yakınları saldırının ardından hükümet konağı önünde karşılaşınca kavga çıktı. Doktorun iki yakını silahlı saldırı sonucu yaralandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Midyat Devlet Hastanesi’nde görevli göz doktoru Yaşar Dağ, aile hekimi olan eşi İmen Dağ’ı almak için çalıştığı Midyat Bağlar Aile Sağlık Merkezi’ne gitti. Burada eşiyle hasta yakınlarının tartıştığını görüp, araya girdi. Ancak hasta yakınları tarafından darp edildi. Dağ, çağrılan ambulansla Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, meslektaşları ve yakınları da hastaneye geldi. Polis, saldırıya karıştıkları belirtilen S.Ç., E.Ç. ve İ.E.’yi gözaltına aldı.

"Ambulansta bile saldırmaya çalışıyorlar"

"Ambulansta bile saldırmaya çalışıyorlar"

Midyat Devlet Hastanesi önünde toplanan doktor Yaşar Dağ’ın meslektaşları ve yakınları, basın açıklaması yaparak, saldırıya tepki gösterdi. Dağ’ın akrabası öğretmen Hazni Acar, saldırıyı şöyle anlattı: 

“Doktor Yaşar Dağ’ın eşi İmen Dağ, sağlık ocağında yeni göreve başlamış. Söz konusu olan kişiler, ilaç yazdırmaya gidiyorlar, yanlarında hastaları yok. Doktor hanım ‘hasta olmadan ben ilaç yazamam’ demiş. Bu yasal hakkı. Oradaki kişiler, doktor hanıma hakaret ediyorlar. Doktor Bey tesadüfen mesai bitiminde eşini almaya gidiyor. Eşini almaya gittiği sırada olayla karşılaşıyor. Olayı sorgularken, saldırganlar, doktor beye saldırıp darp ediyorlar. Çevredeki insanlar yardım ettiği sırada tekrar bu saldırganlar doktor ambulanstayken bile saldırmaya çalışıyorlar.”

Hastaneye gelen Aile Hekimi Mehmet Nafi Güneş de saldırıya uğrayan doktor Yaşar Dağ’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Doktor Güneş, meslektaşı Dağ'ın 3-4 kişinin saldırısına uğradığını belirtti ve gözaltı, burun ve parmak kemiklerinde kırıklar bulunduğunu aktardı.

"13-14 yaşlarındaki çocuk birden burnuma vurdu"

"13-14 yaşlarındaki çocuk birden burnuma vurdu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, Tabipler Odası Başkanı Derya Etem, Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Necdet Palaz, hastane yönetimi ve görevli doktorlar bugün Yaşar Dağ’ı tedavi gördüğü serviste ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan yaralı Dr. Dağ, yaşadığı saldırı anını şöyle anlattı:

“Ben saat 16.45’te eşimi almaya gittim. Tam o esnada, Tam o sırada onlar girdi içeriye. Kadın, bir genç ve 13-14 yaşındaki başka bir çocuk vardı. Kadın iki kere gelmiş ilaç yazdırmaya çalışmış, eşim ‘Ben çocuğu görmeden yazmam’ demiş. O da hakaret etmiş, ‘Terbiyesiz’ falan demiş; ‘Seni bu koltuktan alacağım’ demiş.  Eşim de ‘Bana hakaret etme’ dedi. Bu esnada çocuk diyor ki ‘Sen kimsin ulan’ konuşma, ‘Hakaret de eder, her şey de eder’ dedi. O genç, ceketini çıkarıp üzerimize yürüdü. Yan odadan gençler falan geldi, araya girdiler, anlamadım o 13-14 yaşlarındaki çocuk birden burnuma vurdu, diğerine baktım, o da burnuma vurdu, kanadı. Öyle bir arbede oldu” dedi.

İl Sağlık Müdürü: "Tükenmek üzereyiz"

İl Sağlık Müdürü: "Tükenmek üzereyiz"

Dr. Yaşar Dağ ve eşi Dr. İmen Dağ ile görüşen, İl Sağlık Müdürü Yavuz daha hastane çalışanları ve doktorlar ile birlikte acil servis önünde basın açıklaması yaptı.

İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, şunları söyledi: “Dün Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir sağlık çalışanımız saldırıya uğradı. Gün geçmiyor ki güzel ülkemizin güzel bir köşesinden bir sağlık haberi ile uyanmayalım. Bizler sağlık çalışanları sadece yaşatmak ve daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için eğitim alıyoruz. Savaşta bile dokunulmazlığı olan sağlık çalışanları ne yazık ki günlük hayatta sadece darp edilmiyor, artık öldürülüyoruz. Tükenmek üzereyiz. Bizler sağlıkta şiddete hayır demek için bugün hoşgörünün, birlikte yaşamın medeniyetin kenti olan Midyat’tan sesleniyoruz; artık yeter.”

Yakınları silahlı saldırıya uğradı: 2 yaralı

Yakınları silahlı saldırıya uğradı: 2 yaralı

Dr. Yaşar Dağ’ın yakınları basın açıklamasının ardından Midyat Kaymakamı ile görüşmek üzere Hükümet Konağı’na gitmek istedi. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen zanlıların yakınları ile doktor Dağ’ın yakınları, Hükümet Konağı yakınlarında karşılaştı. Bu sırada iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında karşı taraftan kişilerin ateşlediği tabancalardan çıkan kurşunların isabet ettiği doktorun yakınlarından İ.D. (17) ile İ.A. (24) yaralandı. Kavga, polisin müdahalesi sonucu sona ererken, yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Saldırı ile ilgili her iki taraftan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
243
69
36
11
6
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Çözüm basit herhangi bir sağlık görevlisine görevinin başında şiddet uygulayanın hayatı boyunca devlet hastanelerine girişi yasaklansın

aylak__pure

Ben kazanmak için mezuna kalayım üstüne altı sene okuyayım ruhsal ve fiziksel sağlığımı hiçe sayarak yıllarca çalışayım boş vaktimde bile bir textbook bakayı... Devamını Gör

Mida yuhen

Bakin arkadaşım enim ol merhametli olan doktoru herke sever, hatta birbirlerine önerirler. Herkes iyi de değil herkes kötü de değil. Ama ben devlet hastahane... Devamını Gör

Tuğrul Gördü

arkadaşlar türkiyeyi gözden çıkarın. türkiye tamamiyle ortadoğu ülkesi haline geldi. siz bu vatana bir şeyler kattığınızda yararlanacak olan tipler bu tipler... Devamını Gör