Görüş Bildir
Haberler
Saksıya Sarımsak Ekimi Nasıl Yapılır? Evde Sarımsak Ekiminin Püf Noktaları...

Saksıya Sarımsak Ekimi Nasıl Yapılır? Evde Sarımsak Ekiminin Püf Noktaları...

Müge Kakşi
29.12.2021 - 11:41

Amaryllidaceae familyasının Allium cinsinden olan sarımsak soğanlı bir bitki türü olarak biliniyor. Orta Asya ve İran'a özgü bir bitki olan sarımsak çok eski tarihlere dayandığından dolayı tüm dünyaya yayılmıştır. Soğan, arpacık soğanı ve pırasa gibi ürünler sarımsağın akrabaları olarak bilinmektedir. Antik Mısırlılar tarafından da tüketilen sarımsak hem besin kaynağı hem de etkili bir ilaç olarak kullanılmaktaydı. Dünyada oldukça fazla tüketilen sarımsak ihtiyacının yüzde 80'nini Çin karşılamaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyette şifa kaynağı olarak bilinen sarımsağın insan sağlığına faydaları ise saymakla bitmiyor. Bu mucizevi bitkiyi evlerinde yetiştirmek isteyenlerde bir o kadar fazla. Fakat birçok kişi saksıya sarımsak ekiminin nasıl yapılacağını bilmiyor. Peki, saksıya sarımsak nasıl ekilir? Evde sarımsak ekiminin püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzyıllardır insan ırkı tarafından tüketilen sarımsağın adı çok eski kaynaklarda bile geçmektedir. Birçok hastalığa iyi gelen sarımsak mucizevi bir şifa bitkisi olarak biliniyor. Geçmiş dönemlerde geleneksel tıpta yerini alan sarımsağın günümüzde yapılan bilimsel çalışmalarla faydaları kanıtlanmıştır. Özellikle kanser gibi ciddi hastalıklara bile iyi gelen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Keskin bir tadı olan sarımsak tek başına yemeklere lezzet vermekle kalmıyor bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Günümüzde kendi ürününü kendin yetiştirme oldukça popülerleşince birçok kişi evinde sarımsak yetiştirmek istiyor. Sarımsak yetiştirmek basit fakat sabır gerektiren bir iştir. Tüm bunlardan önce saksıya sarımsak ekiminin nasıl yapıldığını bilmeniz gerekiyor. Saksıya sarımsak ekiminin nasıl yapıldığına ve evde sarımsak ekiminin püf noktalarına dair tüm detaylara haberimizde sizler için yer verdik...

Saksıya Sarımsak Ekimi Nasıl Yapılır? İşte Evde Sarımsak Ekiminin Püf Noktaları...

Saksıya Sarımsak Ekimi Nasıl Yapılır? İşte Evde Sarımsak Ekiminin Püf Noktaları...

Şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak yemeklere tat vermekle kalmıyor insan sağlığına da birçok yararı bulunuyor. Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak tüketilen sarımsağı evde yetiştirmek isteyende bir o kadar fazla. Maddi değeri yüksek olan sarımsağın besin değerleri de oldukça fazladır. Evde saksıya sarımsak ekmek için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle sarımsağınızın yaş ve taze olması çimlenmesini kolaylaştırır. Bu yüzden sarımsak alırken buna dikkat edin.

  • Ardından ekeceğiniz sarımsakları büyük dişlerden seçin ve dişleri ayırırken kabuklarının soyulmamasına özen gösterin. Kabuklarının soyulması yetişme verimini azaltacaktır.

  • Ardından orta boy bir saksıya veya bir kaba toprağınızı iyice koyun. Dilerseniz saksının dibine killi toprak koyabilirsiniz. Bu sarımsağın verimini arttıracaktır.

  • Ardından toprağa geniş aralıklarla 5'er santimlik çukurlar açın. Çukurların çok derin olmamasına özen gösterin.

  • Ardından sarımsakların kök uçları altta filizlenecek kısımları yukarıda olacak şekilde çukurların içerisine yerleştirin. 

  • Ardından üzerlerini hafifçe toprakla örtün ve sonrasında spreyle sarımsağınıza can suyu vererek evin en güneşli yerine koyun.

  • Unutmayın ki sarımsaklar çok suyu sevmezler ve güneşi oldukça fazla severler. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece sarımsağınızdan kısa sürede verim alırsınız.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın