Görüş Bildir
Haberler
Sakarya'daki 3 İlçede Doğalgaz Bulundu

Sakarya'daki 3 İlçede Doğalgaz Bulundu

Sakarya'da yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Söğütlü, Ferizli ve Serdivan ilçelerinde doğalgaz rezervi bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya Valiliği'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma, kentte doğalgaz araması yapmak için 2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden (PİGM) izin aldı.

İznin ardından 6 ay önce geniş sahada arama çalışması başlatan firma, Söğütlü, Ferizli ve Serdivan ilçelerinde doğalgaz rezervlerine rastladı. Sondaj yapılan kuyuların ise önlem amacıyla kapatıldığı öğrenildi.

Vali Coş: 'Geniş sahada çalışmalar sürdürülüyor'

Vali Coş: 'Geniş sahada çalışmalar sürdürülüyor'

Vali Hüseyin Avni Coş, firmadan alınan ilk bulgulara göre kentte doğalgaz rezervine rastlandığını belirterek, 'Çalışmalar olumlu yönde seyretmektedir. Geniş sahada çalışmalar sürdürülüyor. İnşallah ülkemiz için çok önemli bir enerji kaynağı. Bölgemizden ülkemize ciddi katkı sağlayacaktır' diye konuştu.

Coş, çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayarak, 'Yakın zamanda konuyla ilgili geniş açıklamamız olacaktır. İnşallah ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirir' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
41
6
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

Amerika dünyanın tüm ülkelerinde kendi yer altı zenginliklerini çıkarmasına izin veriyor bir tek biz gariban türklere mi vermiyor? Hayır tabiki, bizler geriz... Devamını Gör

Anakin

Şimdi doğa seviciler ortaya çıkar.Ağaç kesicekler,doğayı katletcekler diye.Ama kışında kombiyi sonuna kadar açarlar.

KoSeKu

mardinde batmanda bulsalar neyse de sakarya ne alaka

feyk

marmarada dogalgaz cikiyor. turkiyede pek cok noktada var, ara ara yenisinide buluyorlar ama hala disa bagimli olusumuzdan anladigim hic biri oyunu degistirc... Devamını Gör