Görüş Bildir
Haberler
Sakarya'da Dere Taştı Bir Kadın Sel Sularına Kapılarak Can Verdi

Sakarya'da Dere Taştı Bir Kadın Sel Sularına Kapılarak Can Verdi

FreiGeist
24.06.2015 - 09:04

Sakarya ve çevresinde öğlenden sonra aniden bastıran sağanak yağış metropol ilçelerden Serdivan'ın Aşağıdereköy Mahallesi'nde derenin taşmasına neden oldu. Oluşan selin sürüklediği kamyonun çarpıp hasar verdiği evde bulunan bir kadın sel sularına kapılarak kayboldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sakarya bölgesinde aniden bastıran sağanak yağış Serdivan ilçesine bağlı Aşağıdereköy Mahallesi’nden geçen Karadere'yi taşırdı. Bölgede birçok evi su basarken, sel sularının sürüklediği kamyonun çarptığı ve hasar verdiği bir evde adının Gülderen Altınburak olduğu belirtilen 18 yaşındaki genç kadın sel sularına kapılarak kayboldu. Bölgede sel suları çok sayıda ağacı sürüklerken onlarca ev selden etkilendi.

SEL SULARINA KAPILAN KADININ CESEDİ BULUNDU

Sel sularına kapılan engelli Gülderen Altınbudak'ı cesedini AFAD ekipleri buldu. Altınbudak'ın cesedine evinden yaklaşık bir kilometre ileride dere yatağında ulaşıldı.

İki çocuk annesi kadının cenazesi, savcının yapacağı incelemenin ardından kaldırılacak.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sel sonrası bölgeye giderek inceleme yaptı. Vali Coş yaptığı açıklamada 'Sel sularının sürüklediği kamyon eve çarpınca kayıp vakası oldu. Bu evde bulunan bir kadın sel sularına kapılarak sürüklenmiş. Arama çalışmaları sürüyor. Sel suları bölgede bazı evleri etkiledi. AFAD ve itfaiye ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

D-100 karayolu ulaşıma açıldı

Sakarya'da sağanağın ardından oluşan sel ve heyelan nedeniyle araçların sürüklendiği D-100 karayolunun Sakarya-Kocaeli bölümü ise, Eşme mevkisinde çift yönlü ulaşıma kapandı. Yağışın ardından oluşan sel, çok sayıda araç ve yük paletini sürükledi. Araçlar ve selin getirdiği palet gibi malzemelerin birikmesi de yolun çift yönlü kapanmasına neden oldu. 

4 saat süren çalışma sonucu araçların önce Ankara istikametindeki geçişlerine kontrollü izin verildi. Bundan yarım saat sonra da İstanbul istikameti ulaşıma açıldı. D-100 karayolunda ulaşım her iki istikamette çift yönlü trafiğe açılmış oldu.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0