Görüş Bildir
Haberler
Sahaya İHA’yla Bayrak İnen Maçta Sırbistan Hükmen Mağlup

Sahaya İHA’yla Bayrak İnen Maçta Sırbistan Hükmen Mağlup

Enver K.
10.07.2015 - 20:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

CAS, bugün Lozan'da düzenlenen toplantısında, Euro 2016 Elemelerinde 1. Grup'ta Belgrad'da oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalan Sırbistan-Arnavutluk maçında, Arnavutluk'a 3 puan verilmesini kararlaştırdı.

Belgrad’da 14 Ekim 2014’te oynanan Euro 2016 grup eleme maçında Sırbistan ile Arnavutluk karşı karşıya gelmiş, ancak maç uzaktan kumandalı ufak bir helikopter drone’un sahaya “Büyük Arnavutluk Haritası”nı taşıyan bir bayrak getirmesi sonrası durmuştu.

Bayrağın, Sırp futbolcu Stefan Mitrovic tarafından yakalanıp indirilmesine Arnavut Milli Takımı futbolcuları müdahale etmiş, Arnavut futbolcuların Mitrovic’in üzerine yürümesi sonucu Sırp futbolcular ve Arnavut futbolcular arasında saha içinde kavga çıkmıştı. Saha içinde çıkan bayrak kavgasına yedek oyuncular ve taraftarlar da dahil olunca hakem maçı tatil etmişti.

UEFA, ilk başta maçta Sırbistan’ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş fakat olayları önleyemediği için bu 3 puanı da silmişti. Ayrıca Arnavutluk ve Sırbistan’a 100.000’er euro para cezası verilmişti. Sırbistan’ın evindeki iki maçı seyircisiz oynaması kararlaştırılmıştı.

Arnavutluk Futbol Federasyonu bu kararı Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşımıştı. CAS’ın verdiği 3 puanla, bir maçı eksik Arnavutluk, 12 puanlı Portekiz’in ardından 2. sıraya yükseldi. Danimarka da 10 puanla 3. sırada. Son sıradaki Sırbistan ve Arnavutluk’un 1’er puanı var.

CAS’ın, Arnavutluk’a 3 puan vermesi kararının ardından, Arnavutluk Futbol Federasyonu’nda bu karar şampanya ile kutlandı. Sabah saatlerinde, Arnavutluk Futbol Federasyonu’nda kararı bekleyen yetkililer, gelen sevindirici haberden sonra şampanya açarak 3 puanı kutladılar.Arnavutluk Futbol Federasyonu’na kutlama yağdı

Kararın ardından Facebook hesabından açıklama yapan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, “Avrupa adaletinin ne anlama geldiğini tekrar öğrendik” dedi. Cumhurbaşkanı Buyar Nişani de milli takımı tebrik etti. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Kosova Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi de tebrik etti. Taçi bu sırada, Arnavutluk’ta oynanacak olan Arnavutluk – Sırbistan maçı için, Arnavutluk’a gideceğini açıkladı. CAS’ın kararını ise Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç tepkiyle karşılarken, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’ya, “Arnavutluk’u, Arnavutluk’ta yeneceğiz” mesajını gönderdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Samet Akıllı

Haha helal olsun bu sırp piçlerine iyi bi ders olmuştur bayrağa saygıyı öğrensinler.

Pasif Kullanıcı

Guzel kardesim sen onlar msluman falan diye bu milliyetcilik ve din kardesliginden seviniyorsun da bu haksizlik. Bir musluman haksizligi kabul edemez. Hak yi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bu cok sacma... Tamam bayraga karsi bir saygisizlik var ama ciddi de bir kiskirtma var. Puanin bayrak ile kiskirtma yapan tarafa verilmesi hic adil degil. Ya... Devamını Gör