Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Yaşam için Evde Kendiniz Uygulayabileceğiniz Altın Değerinde 8 Tüyo

Sağlıklı Yaşam için Evde Kendiniz Uygulayabileceğiniz Altın Değerinde 8 Tüyo

Sueda İlkyaz
24.09.2022 - 13:42

Bazen bedenimize ve sağlığımıza iyi bakmak için lüks ürünlere servet harcamamız gerektiğini hissederiz. Ancak daha iyi bir yaşam tarzına sahip olmak ve sağlıklı olmak yalnızca kullandığımız ürünlere bağlı değildir. Çünkü biraz yaratıcılık ile evde uygulayabileceğiniz birçok ucuz alternatif var. Biz de ucuz ve alternatif yöntemlere sizin için ulaştık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gıdı bölgenizden kurtulmak için evde bazı egzersizler yapabilirsiniz.

1. Gıdı bölgenizden kurtulmak için evde bazı egzersizler yapabilirsiniz.
  • Başınızı geriye doğru eğin ve yukarı doğru bakın.

  • Çenenizin altındaki bölgenin gerildiğini hissetmek için çenenizi  geriye doğru itin.

  • 10 saniye bu şekilde durun.

  • Rahatlayın.

 Bunu da uygulayabilirsiniz:

  • Başınızı geriye doğru eğin ve yukarı bakın.

  • Başınızı sağ tarafa çevirin.

  • Çenenizi öne doğru getirin.

  • 10 saniye bu şekilde durun.

  • Rahatlayın.

  • Başınız sola dönük olarak aynı hareketi tekrarlayın.

2. Kahve telvesi ile peeling yapabilirsiniz.

2. Kahve telvesi ile peeling yapabilirsiniz.

Güzel ve sıcak bir fincan kahveden sonra, kahve telvenizi evinizde bulunan birkaç malzemeyle birleştirebilir ve bir kuruş harcamadan vücut peelingi elde edebilirsiniz.  İhtiyacınız olanlar:

  • 2 yemek kaşığı kahve telvesi

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Her şeyi iyice karıştırın ve cam bir kavanozda saklayın. Duş sırasında yüzünüzü ve vücudunuzu ölü derilerden arındırmak için kullanabilirsiniz. Bu karışımın selüliti azaltmak, yaşlanmayı önlemek ve kan dolaşımına yardımcı olmak gibi pek çok faydası olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

3. Evinizdeki eşyalar ile spor yapabilirsiniz.

Egzersiz yapmaya başlamak ve sağlıklı olmak için çok sayıda pahalı ekipman satın almanıza gerek yok. Aynı derecede  etkili bir yolu var: yaratıcılığınızı kullanarak evinizde spor yapmaya uygun olduğunu düşündüğünüz eşyalarla spor yapmak! Tabii ki dışarıdan satın aldığınız mekik aleti ile aynı olmayabilir, ancak egzersizlerinizi düzenli yapat ve yeterince emek harcarsanız, sonuç da aynı derecede iyi olabilir. Kum doldurulmuş su şişelerini veya diğer ağır nesneleri dambıl olarak kullanabilirsiniz. yani bir nevi yaratıcılığınızı kullanın ve bu iş için kullanabileceğiniz her şeyi kullanın!

4. İnternetteki egzersiz videolarını uygulayabilirsiniz.

4. İnternetteki egzersiz videolarını uygulayabilirsiniz.

İnternet, her türlü şeyi öğrenmek için kullanabileceğimiz harika bir araç ve büyük bir kısmı ücretsiz. Bu yüzden siz de sizin için en iyi sonucu elde etmenize yardımcı olacak egzersizleri öğrenmek için kullanabilirsiniz. Farklı platformlarda çok çeşitli içerikler olduğundan, tercihlerinize, yaşam tarzınıza ve rutininize göre en uygun rutini seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

5. Evde kolayca yapabileceğiniz ağda ile tüylerinizden kurtulabilirsiniz.

5. Evde kolayca yapabileceğiniz ağda ile tüylerinizden kurtulabilirsiniz.

Her seferinde ağda yapmak için bir salona gidemiyorsanız ve tıraş bıçağından daha iyi bir alternatif istiyorsanız, sadece birkaç malzemeyle, ekstra ücret ödemeden evde kendi ağdanızı yapmayı deneyebilirsiniz. Bu tarif için ihtiyacınız olacaklar:

  • 2 bardak toz şeker

  • 1/4 fincan limon suyu

  • 2 yemek kaşığı su

  • 1 yemek kaşığı tuz

Her şeyi orta-yüksek ateşte bir tencerede eritin ve kaynamaya başlayınca eklediğiniz malzemelerin tamamen birbirine karıştırması için güzelce karıştırın. Bal gibi karamelize bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Hazır olduğunda, bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın. Yaptığınız bu karışımı ısıtıp tekrar kullanabilirsiniz. 

Ağda yapmadan önce ise  izlemeniz gereken bazı adımlar vardır. Öncelikle cildinizi temizleyin, devamında ölü derilerden kurtulmak için peeling yapın ve fazla nemi alması için pudra,  tüylerin ağdaya daha iyi yapışması için ise cildinize biraz yağ uygulayın. Ağdayı her zaman tüylerin çıkış yönüne doğru uygulanması gerektiğini ve aksi yönde çekilmesi gerektiğini de hatırlatalım.

Özellikle hassas alanlarda uygulamadan önce de ağdanızın çok sıcak olup olmadığını test ettiğinizden emin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dans edebilirsiniz.

Dans, vücudunuzu çalıştırmanın ve biraz kalori yakmanın eğlenceli bir yoludur. Ayrıca kalp ve akciğerlerinizin sağlığınıza katkıda bulunur, kas gücünüzü arttırır, kilo yönetiminize yardımcı olur, duruşunuzu düzeltir ve hatta sosyalleşmenizi sağlar. Özellikle evde kimse yoksa, ev işleri yaparken bile dans edebilirsiniz. Aklınıza gelen en hareketli müziği açın ve içinizdeki dansçıyı serbest bırakın!

7. Cildinize buz küpü uygulayabilirsiniz.

7. Cildinize buz küpü uygulayabilirsiniz.

Günlük cilt bakımı esnasında buz küplerini kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Göz altı torbalarını azaltmak için, 10-15 dakika boyunca cildinize hafifçe uygulamanız yeterlidir. Aynı teknikle yeni çıkmakta olan bir sivilceyi de küçültebilirsiniz, çünkü soğuk, kan damarlarını daraltarak iltihabı azaltır. Bunun yanı sıra, yüzünüze buz sürmek kan dolaşımına yardımcı olur ve cildinize sağlıklı bir ışıltı kazandırır.

8. Cilt sağlığınız için nevresimlerinizi sık sık değiştirebilirsiniz.

8. Cilt sağlığınız için nevresimlerinizi sık sık değiştirebilirsiniz.

Çarşaflarımız, özellikle de yastık kılıflarımız, biz uyurken sürekli cildimizle temas halindedir. Gün içinde vücudumuz ve saçlarımız çevremizden kir, yağ ve bakteri tutar ve yattığımızda nevresimlerimize bunları aktarmış oluruz. Bu da  akne için  üreme alanı oluşturabilir. Yastık kılıfınızı ve nevresiminizi sık sık yıkayarak cildinizin, yüzünüze veya vücudunuza zarar verecek nesnelerle sürekli temas halinde olmasına engel olabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın