Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Çalışma Ortamını Oluştururken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler

Sağlıklı Bir Çalışma Ortamını Oluştururken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler

14.02.2023 - 18:37

Sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturabilmek için dikkat etmeniz gereken 10 şeyi listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok yönlü olun!

Çok yönlü olun!

Aynı anda birden fazla işi yürütebilecek bilgi birikimine ve dirayete sahip olmalı, tüm departmanlarınızın işlerini nasıl yürüttüğünden haberdar olmalısınız. Bu da çoğu insanın sahip olmadığı yetenekleri edinmenizi gerektiriyor olabilir. Şirketinizi geliştirmeye yönelirken yaptığınız çalışmaların bir yönetici olarak sizi de geliştirdiğinden emin olmalısınız.

İletişime açık olun.

İletişime açık olun.

Çalışanlarınızın duygu ve düşüncelerini rahatlıkla sizinle paylaşabileceği, rahat bir iletişim ortamı oluşturduğunuzdan emin olmalısınız. İletişim kurmaya açık olursanız çalışanlarınız sizinle dertlerini ve şirkette gözlemledikleri geliştirilebilecek yönleri paylaşırken daha rahat davranabilecektir.

Organizasyon kültürünü benimseyin.

Organizasyon kültürünü şirketiniz henüz girişim aşamasındayken oluşturmaya çalışın. Bu kültürün şirket geliştikçe kendiliğinden oluşmayacağını, çalışanlarınızın kendilerini şirkete ait hissetmeleri için bu adımları atmanızın gerekli olduğunu unutmayın.

Denetime önem verin.

İşletme olarak yürüttüğünüz faaliyetlerin ne kadar verimli olduğunu anlamanız ve yanlış algılardan kaçınmanız için işlerin bir denetim mekanizmasına bağlı olarak yürütülmesi gerekmektedir. Şirketin tüm organizasyonu düzenli olarak denetlenip süreçlerin daha doğru ve verimli ilerlemesi sağlanmalıdır.

Analizleri ve istatistiği dinleyin.

idenfit.com

Kısıtlı kaynaklardan maksimum verim alabilmek için matematikten ve istatistik biliminin bize söylediklerinden faydalanmalıyız. Verimliliği maksimuma çıkarmak için harcamalarınızın ne kadar olduğunu, bu harcamaların geri dönüşünün nasıl alındığını analiz etmeli ve verilerin sıklıkla kontrol edilmesini sağlamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geri bildirim önemlidir.

Geri bildirim önemlidir.

Şirketinizde geri bildirim kültürünün hakim olmasını sağlamanız da sizi bir adım öne taşıyacaktır. Çalışanlarınızın dilediğinde size geri bildirimde bulunabilecekleri, sizin de onlarla (motivasyonlarını azaltmadan) rahatlıkla konuşabileceğiniz hoşgörülü bir ortam oluşturmalısınız.

Gülümseyin!

Asık suratlı bir patronun yanında çalışan birinden mutlu olmasını bekleyemezsiniz! Çalışanlarınıza rahat ve mutlu bir çalışma ortamı sunarken sizin de mümkün olduğunca güler yüzlü olmanız gerekir.

Çalışanlarınızın sağlığına önem verin.

oneri.io

Çalışma ortamınızı daha verimli hale getirmenin kilit yöntemlerinden biri de çalışanlarınızın ruhsal, fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığından emin olmanızdan geçer. Çalışanlarınızın sağlıkla alakalı şikayetlerini mutlaka dikkate almalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
21. Yüzyıl Lideri

Güzel bir liste olmuş, elinize sağlık.