Görüş Bildir
Haberler
Sağlık İçin Her Gün Birkaç Ceviz

Sağlık İçin Her Gün Birkaç Ceviz

Elif Altunten
15.04.2014 - 16:11 Son Güncelleme: 15.04.2014 - 16:20

Bildiğiniz gibi ceviz hem ruhsal hem fiziksel sağlığımız için mucizevi bir besin ve uzmanlar günde en az 2 ceviz içi tüketmemizi öneriyor.

Kafatasını andıran sert kabuğu, içerisindeki ince zarı ve kıvrımlı yapısıyla, adeta bir beyni andıran cevizin, sinir sistemimiz başta olmak üzere, tüm vücudumuza olan faydaları saymakla bitmiyor.

Bu mucizevi besinin faydaları tabi ki sadece beynimizle sınırlı değil. İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri sayesinde vücudumuza bol miktarda enerji sağlar. Eğer kolesterol probleminiz varsa cevizin iyi bir kolesterol düşürücü olduğunu unutmayın.

Kilo vermek istediğimizde özellikle öğün aralarında atıştırmalıklara ihtiyaç duyarız. Cevizi ara öğün olarak rahatlıkla tercih edebilirsiniz tabi ki abartmamak koşuluyla. Ara öğünlerde yiyeceğiniz birkaç ceviz, vücudunuzun açlık hissini azaltacak, böylece fazla yemek yemenizi engelleyecektir.

Ceviz bağırsak problemleri için de doğal bir şifa kaynağı. İshal, kabızlık ve dizanteriyi engeller. Ceviz yağı, bağırsak kurtlarının vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Taze ceviz hemoroid (basur) probleminin de tedavisini kolaylaştırır. Basur tedavisi için taze cevizi bir miktar balla karıştırarak yiyebilirsiniz.

haber kaynağı: modernsaglik.net/beslenme-diyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın