Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Çalışanına Hakaret Edene Tutuklama

Sağlık Çalışanına Hakaret Edene Tutuklama

Sağlıkta şiddete karşı ciddi önlemler aldıklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik tehdit ve hakaret suçlarında var olan tutuklama yasağının kaldırılacağını belirtti. Doktorların emekli aylıklarının artırılacağını da açıklayan Başbakan, emeklilik konusunda da yeni bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'da Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Başbakan Davutoğlu; 'Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ciddi önlemler alıyoruz. Hazırladığımız genelge ve eylem planıyla sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınları, kolluk güçlerinin yetkisinde olan gözaltı uygulamasına maruz kalacaklar' dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanacak protokolle polisin sağlık tesislerinden doğrudan sorumlu olacağını belirten Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

'Sağlıkta şiddet olaylarının yüzde 70'ini sözel şiddet kapsamında tehdit ve hakaretin oluşturduğunu tespit ettik. Bu durumdan da sağlık çalışanlarımızı korumak amacıyla TCK'da yapılacak düzenlemeyle sağlık çalışanlarına yapılacak tehdit ve hakaret suçlarında var olan tutuklama yasağını kaldırıyoruz. Yani hizmet eden, şifa dağıtmaya çalışan sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler de tutuklama cezası alacaklar'

'Tüm personele yönelik şiddet fiilleri ceza artırımına tabi olacak'

Sağlık çalışanlarına yönelik suçların ceza arttırımına tabi olacağına dikkat çeken Davutoğlu, 'Sağlık Bakanlığı hastaneleri yanında üniversite ve özelde çalışan tüm personele yönelik işlenen şiddet fiilleri, memurlara karşı işlenen suçlar gibi ceza artırımına tabi olacak' ifadesini kullandı

Doktorların emekli aylığına zam

Başbakan Davutoğlu, “Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler yapıyoruz. Kamudan emekli olan hekim ve diş hekimlerinizin emekli aylıklarının, devlet memurlarına göre düşük kaldığının farkındayız. Yapılan yasal düzenlemeyle hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılmasını sağlayacağız' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
23
7
7
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Sadece sağlık çalışanları mı hakarete ve kötü muameleye maruz kalıyor ? diye sormazlar mı adama?

kartacali

sen kötü muameleye maruz kalman bizim kötü muameleye maruz kalmamız için bir bahane mi???? nasıl bir geri zekalısınız diye sormazlar mı???

dürüst

devamını molotof atan piçlere bekliyoz

kartacali

aferım iyi bok yediniz aferim.... yarin 2 doktor dayak yediginde kıçınıza kına yakarsınız artık...

deli-sabit

Kardeş, "..var olan tutuklama yasağının kaldırılacağını .." belirtti diyor, tutuklama kararını değil. Bu doktorlar için iyi bir gelişme değil mi şimdi? Ayrıy... Devamını Gör