Görüş Bildir
Haberler
Safir Ekranlı iPhone 6'lar Daha Pahalı Olabilir

Safir Ekranlı iPhone 6'lar Daha Pahalı Olabilir

Caner
15.08.2014 - 11:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Safir Ekranlı İphone 6'Lar Daha Pahalı Olabilir

Apple’ın yeniliklerinden biri muhtemelen iPhone 6’da kullanılacak olan safir ekran. Wall Street Journal sitesinin haberine göre Apple, yeni nesil akıllı telefonu için yeterli olacak safir ekrana 700 milyon dolar yatırım yaptı.

Ancak Wall Street Journal ‘a göre Apple, Eylül ayında tanıtacağı iPhone 6’nın 4.7-inç ve 5.5-inç modelinin 'daha pahalı' sürümlerinde safir ekranlar kullanmayı planlıyor. Bu 4.7-inç ve 5.5 inç iPhone 6’nın safir ekran olmayan ucuz versiyonlarının olacağı anlamına gelebilir.

Bu yılın başlarında Apple, bir safir ekran üretim tesisi satın almıştı ve bu ay sentetik safir ekranların seri üretimine başlanacağı söyleniyor. Corning Gorilla Glass ekranın yaklaşık 3 dolar maliyeti bulunurken tek bir safir ekran panelin yaklaşık maliyeti 16 dolar. Bu Apple için safir ekranlı iPhone üretiminde ekstra ücret demek oluyor. Ama aynı zamanda safir kullanarak büyük olasılıkla daha az kırık ekranlar olacak. Bu yüzden Cupertinolu şirket fiyatları arttırmayabilir ama ekran kırıklarına daha az garanti vererek garanti maliyetini düşürebilir.

Küçük teknoloji şirketleri Apple’dan önce safir ekran üretimine başlayıp safir ekranlı akıllı telefon çıkardı ancak, Kyocera’nın ürettiği bu akıllı telefon sadece Amerika’da Verizon aracılığıyla elde edilebiliyor.

teknolojioku

Kaynak: http://www.teknolojioku.com/haber/saf...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0