Görüş Bildir
Haberler
Sadullah Ergin'in İstifası İstendi mi?

Sadullah Ergin'in İstifası İstendi mi?

Emre Ordu
12.04.2023 - 01:30 Son Güncelleme: 12.04.2023 - 13:01

CHP'nin Sadullah Ergin'i adaylıktan geri çekmek için DEVA Partisi'nden farklı bir isim istediği öne sürüldü. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin bu iddiayı kesin bir dille yalanladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterildi. 

'Kumpas davaları' olarak adlandırılan Ergenekon ve Balyoz gibi davaların görüldüğü süreçte Adalet Bakanı olan eski AK Partili Ergin'in CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilmesine peş peşe tepkiler geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"CHP, DEVA'dan Ergin'in yerine isim istedi"

"CHP, DEVA'dan Ergin'in yerine isim istedi"

Sadullah Ergin'in adaylığına CHP içinde de tepkiler olduğu iddia edildi. NTV yayınında bu iddialara yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı 'İsimler üzerinden giden bir süreç yürütmedik. Şu isim şuraya olsun, bu isim buraya olmasın şeklindeki bir görüşmeyi doğru bulmadık. İş birliği konusunda prensip kararı alındı. Siyasetler kişiler üzerinden yürümez. Siyasetler, partiler ve fikirler üzerinden yürür' dedi. 

Sadullah Ergin'in adaylığıyla ilgili tartışmalar sürerken, dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. Radyo Sputnik’te yayınlanan Ankara Farkı programına katılan gazeteci Nuray Başaran, 'CHP, Sadullah Ergin'i adaylıktan geri çekmek için DEVA Partisi'nden farklı bir isim istedi' ifadelerini kullandı.

DEVA Sözcüsü Şahin: "Külliyen yalan"

DEVA Sözcüsü Şahin: "Külliyen yalan"

Odatv'ye konuşan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, iddiaları “Külliyen yalan” diyerek yalanladı. Şahin, 'Sadullah Bey’e de bize de ulaşmış böyle bir talep yok. Burası DEVA Partisi’ne tahsis edilmiş bir yerdir bunun kararını verecek de Sayın Babacan ve DEVA Partisi yetkili kurullarıdır. Sayın Oğuz Kaan Salıcı ile beraberken haberleri gördük. Kendisi de şaşırdı' dedi.

DEVA Partili Ekmen: "Sadullah Ergin FETÖ ile mücadele etti"

DEVA Partili Ekmen: "Sadullah Ergin FETÖ ile mücadele etti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca Serbestiyet'ten Hilal Köylü'ye konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekmen, Sadullah Ergin'in adaylığı üzerinden gelen tepkilere yanıt verdi.

Sadullah Ergin'in Adalet Bakanı olduğu dönemde FETÖ ile mücadele ettiğini ileri süren Ekmen, 'Sadullah beyin ailesi Milli Görüş geleneğinden geliyor. Onun FETÖ'cülükle bağdaşması mümkün değil' dedi. Ekmen, 'Sadullah beyin adaylığını iktidar medyası değil muhalefet medyası tartışıyor' diye ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
14
14
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

buna şaşıran var mı gerçekten? deva partisinin kurucularından kadrolarına kadar alayı eski ergenekoncu balyozcu, genç sivilci. başkanlıkta kılıçtardan başka ... Devamını Gör

Sirzech Lucifer

CHP şaşırtmamaya devam ediyor. Milletvekili adaylarının listesi açıklandıktan sonra oy vermemeye karar verdim. İsmail Saymaz’ın da dediği gibi 2. Akp olmuş g... Devamını Gör

Hakan AK

ikisi de aynı bok kiyaslaman bile saçma. birisi senin kafana uymayan kötü diye daha kötü olmuyor

Halil Değerli

KK, Reis'in adamı diyoruz aylardır .... 😡😡😡

Evren

Muharreme giden her oy Erdoğan'a gidecek, ve bunu gayet iyi biliyorsun...