Görüş Bildir
Haberler
Sadece Tek Bir Albüm Çıkarmış Olan Az Bilinen Ama Çok Başarılı 12 Müzik Grubu

etiket Sadece Tek Bir Albüm Çıkarmış Olan Az Bilinen Ama Çok Başarılı 12 Müzik Grubu

Laurie Strode
09.12.2021 - 16:00

Müzik dünyasından ne gruplar geldi geçti. Kimileri çok başarılı olmalarına rağmen tek albümle yollarını ayırıp yolculuklarını sonlandırdılar. İşte bu tek albümlü grupların 12 tanesini listeliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Silicon Teens

1. Silicon Teens

Birleşik Krallık menşeli bir elektronik müzik grubuydu Silicon Teens. Bir sanal müzik grubu olarak Daniel Miller ve Frank Tovey tarafından 1979'da kurulan grubun ilk ve son albümü 1980'de çıkan Music for Parties oldu.

2. The Good, the Bad and the Queen

2. The Good, the Bad and the Queen

İngiliz alternative rock grubu olan The Good, the Bad and the Queen; Damon Albarn, Paul Simonon, Simon Tong ve Tony Allen'dan oluşuyordu. Grupla aynı adı taşıyan ilk ve son albümleri 2007 yılında yayımlanmıştı.

3. Blind Faith

3. Blind Faith

Steve Winwood, Ric Grech, Ginger Baker, Eric Clapton'ın oluşturduğu bir süper grup olan Blind Faith'in grupla aynı adı taşıyan tek albümleri 1969'da çıkmıştı.

4. Lauryn Hill

4. Lauryn Hill

1975 doğumlu Ameirkalı rapçi ve şarkıcı Lauryn Hill, tüm zamanların en iyi rapçilerinden biri olarak anılmasının yanı sıra kendi neslinin de en etkileyici isimlerinden biri olmuştu. Fugees grubunun üyesi olarak yer alsa da solo çalışmasının ilk tek ürünü olan The Miseducation of Lauryn Hill adlı albümü 1998'de yayımladı.

5. The Postal Service

5. The Postal Service

Ben Gibbard, Jimmy Tamborello ve Jenny Lewis'tan oluşan bir süper grup olan The Postal Service indie pop tarihine başarılı bir albüm bıraktı. Give Up adlı bu ilk tek albüm 2003 yılında yayımlanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Larrikin Love

6. Larrikin Love

Londralı indie rock grubu olan Larrikin Love da başarılı müzik yapmalarına rağmen kısa bir kariyere sahip. Grubun ilk ve tek albümü 2006'da çıkan The Freedom Spark idi.

7. Josef K

7. Josef K

İsyoçyalı bir post punk grubu olan Josef K, 1979 ve 1982 yılları arasında aktifti. İlk ve tek albümlerini ise 1981'de The Only Fun in Town adıyla çıkardılar.

8. Beck, Bogert & Appice

8. Beck, Bogert & Appice

Jeff Beck, Tim Bogert ve Carmine Appice'ın bir araya gelmesiyle oluşan bu kült grubun ilk ve tek albümü grupla aynı ismi taşıyan 1973 tarihli Beck, Bogert & Appice oldu.

9. Young Marble Giants

9. Young Marble Giants

Yine bir post punk grubu daha: Young Marble Giants. 1978'de Galler'den çıkan bu grup 1980 yılında Colossal Youth adını verdikleri ilk ve tek albümlerini yayımladılar.

10. Nailbomb

10. Nailbomb

1994'te kurulan Nailbomb, Sepultura grubundan Max Cavalera ile Fudge Tunnel grubundan Alex Newport'ın proje grubuydu. Bir yıl aktif kalan grubun tek albümü 1994 çıkışlı Point Blank adlı albüm oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Atoms for Peace

11. Atoms for Peace

Radiohead'den Thom Yorke, Red Hot Chili Peppers'tan Flea, Radiohead'in prodüktörü Nigel Godrich, R.E.M.'den Joey Waronker ve Mauro Refosco'nun kurduğu bir süper grup olan Atoms for Peace, ilk ve tek albümlerini 2013 yılında Amok adıyla çıkardı.

12. Hindu Love Gods

12. Hindu Love Gods

R.E.M. üyeleri Peter Buck, Mike Mills, Bill Berry'nin Grammy ödüllü müzisyen Warren Zevon ile birlikte kurduğu Hindu Love Gods sadece beş, altı yıl aktif kaldı. 1990'da ise ilk ve tek stüdyo albümleri olan ve grupla aynı adı taşıyan albümlerini yayımladılar: Hindu Love Gods.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın