Görüş Bildir
Haberler
LGS
Sadece Sınava Çalışmak Yetmez: LGS’ye Hazırlık İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Sadece Sınava Çalışmak Yetmez: LGS’ye Hazırlık İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Well Ok Then
04.09.2023 - 10:01

Sınava çalışmak sadece oturup ders çalışmaktan ibaret değil elbette. Bu süreci en verimli şekilde geçirmek için yapman gerekenleri senin için sıraladık. 

Keyifli okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyku düzeninizi koruyun!

Sınavlara hazırlık döneminde öğrencilerin daha çok çalışmak adına zaman zaman uyku düzenini ihmal ettikleri görülebilir. Oysa ki düzenli uyku zihninizin çok daha açık ve verimli olmasını sağlar.

2. Telefon, bilgisayar kullanımınızı azaltın!

Elbette kendinize bununla ilgili bir yasak getirmenizi istemiyoruz. Ancak gün içinde telefon ve bilgisayarda harcanan süre oldukça fazla ve bu sürede zihninizin odağı ciddi bir şekilde dağılabilir. Olabildiğince az kullanmakta fayda görüyoruz.

3. Fiziksel aktiviteyi ihmal etmeyin!

Ne demişler sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Ders çalışmak elbette önemli ancak uzun saatler boyunca bir sandalyede oturmak çok iyi bir şey değil. Ders çalışmaya ara verdiğiniz zamanlarda ya da zihniniz çok dolduğunda en azından çıkıp bir yürüyüş yapmak sandığınızdan daha iyi gelebilir.

4. Beslenmenize dikkat edin!

Ders çalışırken enerji versin diye abur cubur tüketmek maalesef oldukça yaygın. Bunun yerine kuruyemiş, yoğurt gibi daha sağlıklı şeyler tüketmek en daha uzun süre enerjinizi hem de sağlığınızı korumanıza fayda sağlar. Öğünlerinizi de aksatmamayı unutmayın.

5. Az da olsa kitap okumaya çalışın!

Gün içerisinde yarım saat bile olsa kitap okumak, sadece kişisel gelişim için değil sınav için de oldukça faydalı olacaktır. Soruları daha hızlı okuyup, daha hızlı kavrayabileceksin. Bu da sınavda zamanını doğrudan etkiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosyalleşmeyi de unutmayalım!

Sınava hazırlandığınız dönemde kendinizi eve kilitlemeyin. Bu sizi mental olarak yorar. Arada bir dışarı çıkın, arkadaşlarınızla buluşun, eğlenceli bir şeyler yapın. İnanın bunların hepsine ayıracak zaman var.

7. Bol bol sınav provası yapın!

Gerçekten sınava giriyor gibi oturup sınavın provasını yapın. Bu provalar size zamanınızı yönetmeyi, eksikliklerinizi görmeyi ve de sınav stresinizi azaltmanızı sağlama açısından çok önemli.

8. Hedefinizi bilin ve unutmayın!

Ders çalışma esnasında motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Böyle anlarda niye ders çalıştığınızı hatırlayın. Hedeflerinizi ve hayallerinizi düşünün. Motivasyonu diri tutmanın belki de en etkili yollarından biridir bu.

9. Çalıştığınız ortamı düzenli tutun!

Ders çalıştığınız ortamın dağılması, sizin de dağılmanıza sebep olabilir. Odağınızı kaybetmemeniz için bu düzen çok önemli, demedi demeyin.

10. Tüm bunları yapmak için zamanınızı iyi yönetin!

Gün içerisinde ne kadar ders çalışacağınız, ne kadar mola vereceğiniz, molalarda neler yapacağınızı önceden planlayın. Çok uzun süre ders çalışmak değil, verimli ders çalışmak önemli. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem Özel

Formülü yazsa kitapda; herkes Matematiğin hakkından gelir ama Formülsüz Kitap basıyorlar ve kimse Matematiğin Derinliğine inemiyor ve Sınavda da Çakılıp kal... Devamını Gör