Görüş Bildir
Haberler
Sadece Çok Şanslı Yaşlananların Hatırlayabileceği Efsane TRT Programlarını Seyredenler Toplansın

etiket Sadece Çok Şanslı Yaşlananların Hatırlayabileceği Efsane TRT Programlarını Seyredenler Toplansın

Eda Aytekin
14.02.2020 - 14:30 Son Güncelleme: 16.02.2020 - 12:54

Evet belki yaşlandık ama bizim çocukluğumuz işte böyle güzel programlarla geçti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uzaylı Zekiye

1. Uzaylı Zekiye

Seden Kızıltunç'un başrolde olduğu, zamanın çok ötesindeki bu fantastik dizi bizi epey heyecanlandırıyordu. Bir ara '2000'ler böyle ocaka di mi?' diyerek inanmıştık da Zekiye'nin bu güçlerine.

2. İz Peşine

2. İz Peşine

Mehmet Aslantuğ ve Osman Yağmurdereli'nin canlandırdığı polisiye dizinin çok ama çok fazla hayranı vardı. Biz ta o zamandan hasta olmuştuk Mehmet Aslantuğ'a bu arada :)

3. Gençler

3. Gençler

Jön fabrikasıymış bu dizi meğer ama o zamanlar haberimiz yokmuş tabii. Eve çıkan gençlerin yaşadığı olaylar silsilesinin anlatıldığı dizide başrollerde Oktay Kaynarca, Fikret Kuşkan, Ziya Kürküt gibi isimler yer alıyordu.

4. Varsayalım İsmail

4. Varsayalım İsmail

Ferhan Şensoy'a ilk hayran olmalarımız Varsyalım İsmail ile başladı, sonra da devam etti. İsmail'in rüyaları ve gerçek hayatı arasında mekik dokumasını seyrettik. Çok zekice espriler var dizide bu arada, yeniden seyretmenizi tavsiye ederim.

5. Müzik Yelpazesi

5. Müzik Yelpazesi

Bu programı hatırlatan en ünlü cümleyi yazıyorum: 'Çukulata renkli sanatçı' Evet, aslında 'çikolata' diye yazılıyor ama Sezen Cumhur Önal'ın telafuzu aynen bu şekildeydi. Vay be!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Perde Arkası

6. Perde Arkası

Ertürk Yöndem'in politik belgeseli. Açıkçası ben küçükken bu programın jenerik müziğini duyar duymaz odama kaçtığımı çok iyi hatırlıyorum. O zamanın çocukları için büyük travma yaratmıştı bu program desek yalan değil.

7. Bir Başka Gece

7. Bir Başka Gece

Bütün aile oturup seyrettiğimiz eğlence programını Çetin Çeki ve Ceylan Pala sunuyordu. Şarkılar, türküler, skeçler ne ararsanız vardı çünkü o zaman başka bir eğlence programımız yoktu.

8. Pop Saati

8. Pop Saati

Erhan Konuk'a bu program için ne kadar teşekkür etsek az. Yabancı şarkıların kliplerini seyredebildiğimiz tek programdı. Pet Shop Boys'un şarkısıyla başlardı. Bir neslin müzik duruşunu belirlemiştir bu program.

9. Hikmet Şimşek'le Pazar Konseri

9. Hikmet Şimşek'le Pazar Konseri

Klasik müziği bizlerle ilk tanıştıran isimlerdendir Hikmet Şimşek. O zamanlar çok anlamıyorduk ama bilinç altımıza bir yerlere işledi bu müzik. Işıklar içinde uyu Hikmet Şimşek.

10. Adile Naşit'le Uykudan Önce

10. Adile Naşit'le Uykudan Önce

Çok şanslı kuzucuklarız biz çünkü Adile Teyze'nin masalları ile büyüdük. Bir anne şefkati nasıl verilirse öyle verdi bütün sevgisini bize Adile Naşit. Sana çok şey borçluyuz güzel insan. Saygı ve minnetle anıyoruz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
653
282
116
13
13
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Aydın

Barış Manço "7'den 77' ye" ile Cenk Koray "Telekutu" unutulur mu ya?

AL PACİNO

2000 sonrası doğan gençlere üzülüyorum be, eskiden herşey o kadar güzeldiki öncelikle ülkemde huzur vardı kişiler birbirlerine daha saygılıydı öğretmenimizi ... Devamını Gör

Veli Durak

Şimdi TRT kimlere kaldı..