Görüş Bildir
Haberler
Rutinlerinizi Bozmaya Geldik! Sürekli Yorgun Olan Kişilerin Güne Başlarken Farkında Olmadan Yaptıkları 10 Hata

Rutinlerinizi Bozmaya Geldik! Sürekli Yorgun Olan Kişilerin Güne Başlarken Farkında Olmadan Yaptıkları 10 Hata

raskolnikov
04.07.2020 - 07:45

Sabah uyandığında ilk olarak telefona bakanlardan mısın? Ya da ayılmak için acilinden kahve hazırlayanlardan? Peki bu gibi alışkanlıkların aslında sana zarar verdiğini söylesek? Güne başlarken yapmaman gereken 10 hatayı senin için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alarmınızı ertelemeyin!

Sabahları 5 dakika daha fazla uyumak için yapamayacağımız şey yoktur. Bunun için en sık yaptığımız şey ise alarm ertelemek. Ancak beyniniz alarmı ertelediğinizde uyuyup uyanmak arasında kalıyor. Alarmınızı ertelemeye devam etmeniz durumunda ise buna alışıyor ve bir süre sonra kurulan ilk alarmı duymamaya başlıyorsunuz. İşe veya okula geç kalmak istemiyorsanız ilk alarmı duyduğunuzda uyanmalısınız.

2. Uyanır uyanmaz telefonunuza bakmayın.

Uyandığınızda ilk işiniz e-maillerinize, mesajlarınıza ve sosyal medyaya bakmaksa bu alışkanlığınızı bırakmalısınız. Bu alışkanlık beyninize, kendine gelmeye çalışırken aşırı ve gereksiz bir stres yüklemenize sebep olur. Acil şeyler dışında kendinize gelmeden telefonunuza bakmamanız, gününüzü verimli geçirmeniz açısından oldukça önemli.

3. Aç karnına kahve tüketmekten kaçının.

Kahvaltıdan önce kahve içmek, günün geri kalanında yorgunluk, odaklanma problemi,gerginlik gibi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Kahve elbette içilebilir ancak aç karnına kahve içmemek, gününüzün iyi geçmesi için daha sağlıklı bir tercih.

4. Kahvaltıda tercihiniz hamur işi olmasın.

Simit ve poğaça olmadan kahvaltı yapamayanların dikkat etmesi gereken bir diğer konu hamur işi tüketmenin verdiği geçici enerji. Daha pratik ve lezzetli olduğu inkar edilemez ancak gün içerisinde enerjinizi erken tüketmenize neden olabilir.

5. Ne giyeceğinizi veya ne yiyeceğinizi bir dert haline getirmeyin.

Gardolapların tıklım tıklım olduğu bu devirde en büyük problemlerden biri de ne giyeceğine karar verememek ve belki de saatlerce düşünmek. Sabah kalktığınızda hem enerjinizden hem de zamandan kazanmak istiyorsanız haftalık bir program hazırlayabilir ya da bir önceki gün ne giyeceğinize, ne yiyeceğinize karar verebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duş alırken sıcak su yerine soğuk suyu tercih edin.

Uyandığınızda kendinize gelmenizi kolaylaştıracak yöntemlerden biri de duş almak. Ancak araştırmalara göre soğuk suyla duş almak sıcak suyla duş almaktan daha etkili ve sağlıklı. Suyunuzu olabildiğince soğuk ayarda tutmaya çalışın.

7. Karanlık bir ortamda hazırlanmaya çalışmayın.

Karanlık bir ortamda işlerinizi halletmeye çalışmak veriminizi düşürebilir. Bu açıdan sabah uyandığınızda ilk işiniz perdelerinizi açmak olsun. Havanın karanlık olduğu veya kapalı olduğu durumlarda ise ışığınızı açmak daha etkili bir tercih olacaktır.

8. Olumsuz şeyler düşünerek kendinize negatiflik yüklemeyin.

Uyanır uyanmaz gün içerisinde yapacağınız zorlu görevleri, karşılaşacağınız sıkıntılı durumları düşünerek kendinize negatif yükleme yapmaktan kaçının. Bu durum güne başlamadan enerjinizi düşürür ve gergin bir gün geçirmenize neden olur.

9. Her gün farklı saatlerde uyuyup, farklı saatlerde uyanmayın.

Uyku düzenini korumak oldukça sıkıntılı bir durum olsa da gününüzü daha iyi geçirmeniz açısından oldukça önemli. Her gün farklı saatlerde uyuyup farklı saatlerde uyanmak, hem uyku kalitenizi hem de düzeninizi olumsuz etkileyeceğinden bu düzeni oluşturmanız ve korumanız size fayda sağlayacaktır.

10. Odanızı ve yatağınızı dağınık bırakmayın.

Evden çıkmadan gördüğünüz veya eve geldiğinizde sizi bekleyen dağınıklık, enerjinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Düzenli ve toplu olmak genel olarak kendinizi daha enerjik ve pozitif hissetmenize yardımcı olur. Bu nedenle odanızı ve yatağınızı toplu ve düzenli şekilde bırakmak gününüzü verimli geçirmeniz için daha iyi bir tercih olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah kalkınca asla yapmamanız gereken 10 şeyi bu videodan daha detaylı olarak dinleyebilirsiniz;

Bu içerik de dikkatini çekebilir:

Bu içerik de dikkatini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
56
37
18
14
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fedai Cifr

ay sürekli şunu yapın bunu yapmayın demekten vaz geçin bi yakamızı bırakın bir bize ilişmeyin biz ne yapmamız gerektiğini biliyoruz bu ne yönlendirme tutkusu... Devamını Gör

mira ilayda tosun

E okuma bu içerikleri o zaman reis

Barney

daha ilk maddeden patladım ve gerçekten şuan ilk alarmı duymuyorum hatta ertelediğimi bile çoğu zaman hatırlamıyorum. genelde gece komidin üzerinde olan alar... Devamını Gör

gizli birisi

TELEFONU UZAK YERE KOYMAYI DENE VE ALARMI ERKEN SAATE DEĞİL TAM KALKMAN GEREKEN SAATE KUR , FARKI GÖRECEKSİN

gizli birisi

SOĞUK DUŞU ÖNERİYORUM ÖZELLİKLE DE BU SICAK YAZ GÜNLERİNDE.