Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın Yaptırımları Sürüyor: Gıda Ambargosunu Şimdilik Kaldırmayacağız

Rusya'nın Yaptırımları Sürüyor: Gıda Ambargosunu Şimdilik Kaldırmayacağız

Ulaş
14.07.2016 - 19:20

Rusya Tarım Bakanı Tkaçev, Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunu yakın bir zamanda kaldırmayı planlamadıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e özür mektubu göndermesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşaması gündeme gelmiş, bunun üzerine turizm ve ticaret alanında bazı adımlar atılmıştı.

Ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Erdoğan’ın özrünün iki ülke arasındaki sorunların unutulacağı anlamına gelmediğini söylemişti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Başbakanı Dmitriy Medvedev başkanlığındaki kabinenin Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleştirdiği toplantının ardından konuştu.

'Gıda pazarımızı o kadar çabuk açma niyetinde değiliz'

'Gıda pazarımızı o kadar çabuk açma niyetinde değiliz'

'Toplantıda Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunun kaldırılmasından bahsedilmedi. Ama bunu hem Devlet Başkanı (Putin) hem de Başbakan'la (Medvedev) gerçekleştirdiğimiz önceki toplantılarda ele almıştık' diyen Tkaçev, 'Gıda pazarımızı (Türkiye'ye) o kadar çabuk açma niyetinde değiliz. Yakın zamanda böyle (gıda ambargosunun iptal edilmesine yönelik) bir karar almayı planlamıyoruz' dedi.

Tkaçev, bir soru karşısında da Türk tarafının gıda ambargosunun kaldırılması için müzakere yürütülmesi talebiyle Tarım Bakanlığı'na başvurmadığını belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
18
15
13
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay

''Biz gerekirse tezek yakarız ama onlar yemeksiz ne yapacah?'' Diyen çomarlara yanıt olmuştur umarım.

Robb Stark

Bunlar da trip atan ergen gibi..

shutthefuckup

Rusya, Suriye ve ABD (İngiltere, Almanya, Fransa) aralarında anlaşıp Türkiye'yi yalnız bırakma politikasında birleşmişlerdir. Bunu anlayan bizim çomarın özrü... Devamını Gör

Mehmet Cepik

Hirtlar vadisine senarist lazimmis...Bi basvur, bence kesinlikle isi kaparsin...