Görüş Bildir
Haberler
Rusya'dan Esad'a 'Tavsiyemize Uyun' Çağrısı

Rusya'dan Esad'a 'Tavsiyemize Uyun' Çağrısı

Rusya'nın BM'deki Daimi Temsilcisi Çurkin, Şam yönetiminin Kremlin'in tavsiyelerine uyması gerektiğini söyledi. Çurkin, 'Esad'ın, zafer kazanıncaya kadar savaşmaya devam edecekleri yönündeki açıklaması, Rusya'nın diplomatik çabalarıyla uyuşmuyor' dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vitaliy Çurkin

Rusya'nın Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, ülkesinin Suriye krizine diplomatik, politik ve askeri açıdan çok güç sarfettiğini vurgulayarak, Şam yönetiminin Kremlin'in tavsiyelerine uyması gerektiğini söyledi.

Suriye krizine ilişkin 'Kommersant' gazetesine açıklama yapan Çurkin, Suriye'ye, mevcut durumdan çıkmaya yardım ettiklerini ve bu nedenle Şam  yönetiminin krizden çıkmak için Rusya'nın tavsiyelerine uymasını beklediklerini vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 'zafer kazanıncaya kadar savaşmaya devam edecekleri' yönündeki açıklamasını değerlendiren Çurkin, Esad'ın  açıklamasının Rusya'nın diplomatik çabalarıyla uyuşmadığını söyledi.

"Ateşkesi düşünmezlerse bu kriz çok uzun sürer"

"Ateşkesi düşünmezlerse bu kriz çok uzun sürer"

Çurkin, 'Esad'ın açıklamalarını dinledim. Tabii, bu açıklamalar Rusya'nın diplomatik çabalarına uymuyor. Suriye krizine ilişkin Viyana süreci ve Münih'te varılan ateşkesin sağlanması ve askeri faaliyetlerin durdurulması konuları var. Bunların üzerinde çalışılıyor' diye konuştu.

Şam yönetiminin Rusya'nın tavsiyelerine uyması durumunda krizden çıkabilmeleri için bir fırsatlarının olduğunu ileri süren Çurkin, aksi halde çok zor durumla karşılaşabilecekleri görüşünde olduğunu belirtti.

Rejim güçlerinin, Rusya'nın operasyonları öncesinde rakipleri karşısında dayanamadığını ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının desteğiyle  ilerleme sağladıklarını dile getiren Çurkin, 'Eğer Şam rejimi, hiçbir ateşkes sağlanmadan zafer kazanana kadar savaşmaları gerektiği görüşünde olursa, bu kriz çok uzun sürer' ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mistral

Esada senin devlet bütünlüğün bizim çokta umurumuzda değil mi dedi o.