Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten 'Zulüm 1938'de Son Buldu' Diyen Akit TV'ye Ceza

etiket RTÜK'ten 'Zulüm 1938'de Son Buldu' Diyen Akit TV'ye Ceza

10 Kasım'da Yeni Akit Gazetesi'nin internet sitesindeki ''Zulüm 1938'de son buldu'' manşetiyle yayınlanan video yargıya taşındı. İzmir ve Ankara Barosu Akit TV ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. RTÜK, 10 Kasım yayını nedeniyle tepki çeken Akit TV’ye para cezası verdi, kanalın aynı suçu bir kez daha işlemesi halinde yayın lisansı iptal edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10 Kasım’da 'Zulüm 1938'de son buldu' başlıklı yayın yapan Akit TV'yi bugün gündemine alan RTÜK, söz konusu haberi 6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının a ve f bendine aykırı buldu.

Para ve uyarı cezası

Yayının a bendindeki; 'Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz' ve f bendindeki, 'Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.' ifadelerine aykırı olduğu gerekçesiyle, kanala idari para ve uyarı cezaları verildi.

Lisans iptali söz konusu

Kanal 1 yıl içinde aynı ihlali yaparsa son kez uyarılacak ve 10 gün yakından izlenecek. İhlal sürerse yayın lisansı iptal edilecek. Bu RTÜK’ün en ağır yaptırımı olacak.

Sorumlular hakkında suç duyurusu

Sorumlular hakkında suç duyurusu

İzmir ve Ankara Barosu ile İstanbul'dan bir avukat Akit TV'nin yayını nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sürekli saldırıda bulunan Yeni Akit Gazetesi'nin, bu kez de Akit TV'den bu saldırıyı sürdürdüğü öne sürülerek şu ifadelere yer verildi: 

'Televizyonda akan görüntü üzerinde uzun bir süre 'zulüm 1938'de son buldu. Mustafa Kamal yıllar önce bugün öldü' yazısıyla birlikte konuşma metni, ses tonu uygun olan bir kişi tarafından okunarak Atatürk'e olan saldırısını yinelemiştir. İzmir Barosu olarak ilgililer hakkında  Basın Yasası'nın 11. ve 13. maddelerinden hareketle 5916 sayılı yasanın 1 ve 2. TCY'nin 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.'

İstanbul Adalet Sarayı'na dilekçe ile başvuran Avukat Faruk Emre Akı da dilekçesinde, ''halkı kin ve düşmanlığa sevk', 'basın yoluyla hakaret' ve ''Atatürk'ün hatırasına hakaret' suçlarından Akit TV, Akit Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Akit TV İcra Kurulu Başkanı hakkında dava açılmasnı talep etti.

Söz konusu videoda Atatürk için, ''Resmiyette öyle kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti kurucu cumhurbaşkanı'' ifadeleri kullanılmış. Videonun sonunda ''Seni rahmetle anamıyoruz paşam'' denilmişti.

DHA ve Hukuki haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
972
114
37
24
20
10
7